Gazete Vatan Logo

Sert’in sakalı çıkmaya başladı!

Türkiye 5’inci yüz ve ilk çene nakli yapılmıştı

10 gündür yoğun bakımda tutulan Recep Sert, dün normal servise alındı. Prof. Özkan: 15 gün içinde Recep’in yüzünü göstereceğiz.

Türkiye 5’inci yüz ve ilk çene nakli yapılan 27 yaşındaki Recep Sert yoğun bakım ünitesinden çıktı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’ın gerçekleştirdiği operasyonun ardından 10 gündür yoğun bakımda tutulan Sert, 11’inci günde servise alındı. Sert’in sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Özkan, şunları anlattı: “Şu anda bizleri rahatlıkla görebiliyor. Hastanın cerrahi dönem saydığımız ilk 10 gününü bitirdik. İkinci aşama olan ilk 1 aylık dönemde, komplikasyonların yaşanmaması için çalışıyoruz. Daha sonra da boğazdaki sıkıntısını, yeni taşınan dilin alt kısmı ile kendi dilini koordine ederek gidereceğiz. Planlamamızda hastanın normal yollardan nefes alıp rahat bir şekilde yiyip içmesini amaçlıyoruz. Bunun için dilinin geriye kaçmaması gerekir, o kısmı rahatlatmayı düşünüyoruz.”

Recep Sert’in sakallarının çıkmaya başladığını anlatan Prof. Dr. Ömer Özkan, “Ödemleri çok hızlı geriledi. 15 gün içinde yüzünü göstereceğiz. Şu an her türlü soruyu soruyor ve cevaplarını alıyor. Bize başını sallayarak ya da boğazını kapatarak kısmen cevap verebiliyor” dedi.

Haberin Devamı