Gazete Vatan Logo

Semih Şahin kimdir, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hangi partiden? Bilecik Belediyesi rüşvet olayı nedir?

Bilecik'te rüşvet soruşturması ile geçici olarak görevden alınan Belediye Başkanı Semih Şahin aralık ayında gelen uzlaştırma yazısıyla şubat ayının sonuna kadar görevden uzak kalacak. Bilecik Belediye Bakanı Semih Şahin’in neden görevden alındığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bilecik ziyaretinde Bilecik Belediye Başkan Velili Melek Mızrak Subaşı’nın sosyal medyada gündem olmasıyla yoğunluk kazandı. Peki, Semih Şahin kimdir, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hangi partiden? Bilecik Belediyesi rüşvet olayı nedir?

Semih Şahin kimdir, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hangi partiden? Bilecik Belediyesi rüşvet olayı nedir?

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, 25 Şubat günü Anayasa’nın 127'nci maddesi ile Belediye Kanununun 47’nci maddesi çerçevesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştı. Süresi dolan Şahin'e 2 ay daha süresinin uzatıldığı, İçişleri Bakanlığı’ndan Bilecik Valiliğine yazının geldiği öğrenildi. Yeni uzaklaştırma 25 Aralık 2022 tarihinden başlayarak, 2 ay daha devam edecek. Peki, Semih Şahin kimdir, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hangi partiden? Bilecik Belediyesi rüşvet olayı nedir?

Semih Şahin kimdir?

Semih Şahin, 1965 yılında Bilecik'te doğdu. İlkokulu İstasyon Hürriyet Okulu'nda, liseyi Eskişehir Maarif Koleji'nde, üniversite öğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

Balıkesir Üniversitesi İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi, Balıkesir Üniversitesi Yapı İşleri Müdürlüğü, Restorasyon ve Yapı Güçlendirme Müteahhitliği, Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Şişli Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

Olay, 19 Ocak günü Bilecik Belediyesinde meydana gelmişti. Bilecik'te bir müteahhit, Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş Genel Müdürü ve Başkan Semih Şahin'in danışmanı Selçuk Erdağı'nın kendisinden rüşvet istediğini öne sürerek polise başvurdu. Müteahhit, Erdağı'nın kendisinden işlemlerini takip etme karşılığında 130 bin dolarlık senet ile 200 bin dolar nakit istediğini söyledi. Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde para alışverişinin yapılacağı Bilecik Belediyesi çevresinde güvenlik tedbiri aldı. Belediye binasındaki odayı basan polis ekipleri, Erdağı'nı rüşvet alırken suçüstü yakaladı. Erdağ çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Bilecik M Tipi Cezaevine gönderilmişti.

Geçici olarak görevden alındı, partisi ihraç etti

İçişleri Bakanlığınca Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Ardından 17 Şubat günü CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başkan Semih Şahin’in oy birliği ile ve ihraç talebi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıklamıştı. CHP'de parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Semih Şahin, partisinden ihraç edildi. Şahin'in kesin ihracına oyçokluğu ile karar verildiğini açıklanmıştı.

Haberin Devamı