Gazete Vatan Logo

Seks kölesi polis çıktı

Ukrayna’dan İstanbul’a getirdikleri kadınlara sözleşme imzalatıp seks kölesi yapan çetenin ağına düşen Iechkalova, eski bir polis çıktı

İşte gözaltına alınan 28 kadından biri olan iki çocuk annesinin hayat hikáyesi.

GANNA Iechkalova (33) 5 yıl önce kocasından ayrıldı. Ukrayna’da 150 dolar polis maaşı 2 çocuğuyla geçinmesine yetmeyince, daha iyi yaşama fırsatlarının peşine düştü. Sık sık Türkiye’ye gidip gelen, refah düzeyi hızla yükselen bir arkadaşının, "Barlarda dans ediyorum. İyi para kazanıyorum" demesiyle bavulunu topladı. Türkiye’ye gelişi, arkadaşının tanıdıkları aracılığıyla organize edildi. Uçak biletleri Türkiye’den alındı. 3 yıl önce İstanbul’a indiğinde Atatürk Havalimanı’nda karşıladılar. "Birkaç kız daha varmış aynı uçakta. Birlikte Silivri’de bir eve gittik" diye başlıyor İstanbul’daki hikáyesi. Pasaportunu elinden aldıklarında yaşadığı ilk şoku, alışverişe çıkarıldığı zaman unuttuğunu anlatıyor Iechkalova:

ALIŞVERİŞ ALDATMACASI

"Bizi büyük bir alışveriş merkezine götürdüler. İstediğinizi alın dediler. Bir sürü kıyafet aldık o gün. Sonra bir de baktım ki, tüm harcamalar üç kat fazlasıyla borç listemize yazılmış. Silivri’deki eve yerleştikten 2 gün sonra sözleşmeyi imzaladım. Sıkı kuralları vardı ve uygulamazsak para cezası vereceklerini söylediler." Önceleri, barlarda konsomasyonla, dans ederek işe başladığını söyleyen Iechkalova, bir gün kendisine "Daha çok kazanmak istiyorsan yatağa girmelisin" dediklerini belirtti. Gerisini şöyle anlatıyor: "Dönüşü olmayan bir yola girmiştim. Anlaştığımız müşterilerle beraber oluyordum. Haftada 10 ile 15 kişi oluyordu. 3 ayda bir ülkemize gitmemize izin veriyorlardı. Kızlarıma para ve hediyeler götürüyordum. Bırakırsam, parasızlık ve ölüm tehdidi, bırakmazsam seks köleliği. Kurallara uymayanları feci şekilde dövüyorlardı. Ayrılmak isteyenleri, dediklerini yapmayanları yüzlerinin şeklini bozmakla tehdit ediyorlardı."

Haberin Devamı