Gazete Vatan Logo

Şehit pilotun babası savcılıkta fotoğrafları inceledi!

‘Zamanında yetişselerdi oğlum kurtulabilirdi’

Suriye’nin düşürdüğü uçakta şehit olan Yüzbaşı Ertan’ın babası askeri savcılıkta fotoğrafları inceledi. Ertan, “Bana göre uçak çakılmadan her ikisi de atladı” dedi.

Suriye’nin geçen yıl düşürdüğü RF-4 Türk askeri uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan, Askeri Savcılık tarafından davet edildiğini ve soruşturmayı yürüten askeri savcı ile görüştüğünü söyledi. Ertan, uçak enkazının fotoğraflarını savcılıkta da incelediğini söyledi:

“Askeri savcı, incelemelerin kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Savcılıkta uçak enkazının çıkarılması esnasında ve sonrasında çekilen oğlum Gökhan ile teğmen pilot Hasan Hüseyin Aksoy’un botlarının fotoğraflarını da gördüm. Fotoğraflarda oğlumun botlarının birinin altında bir kesik vardı. Fermuarlı olan botların ikisinin fermuarı da açıktı. Ayrıca pilot Hasan Hüseyin Aksoy’un botları da bağcıklıydı ev açıktı. Bu şu anlama geliyor. Bana göre uçak denize çakılmadan her ikisi de atladı. Muhtemelen havada botlarını çıkardılar. Onlar ne derlerse desinler atladıkları kesin. Ancak daha sonra kısa sürede kurtarılamadıkları için hayatlarını kaybettiler. Zamanında yetişselerdi şu an hayatta da olabilirlerdi.”

Haberin Devamı