Gazete Vatan Logo

Şehidin kızları tabutu bırakmadı

Siirt’te hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan polis 39 yaşındaki Yalçın Yamaner için ilk olarak Siirt Valiliği önünde tören düzenlendi.

Şehidin kızları tabutu bırakmadı

Törene, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, 3’üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, şehit polisin eşi Hacer, çocukları 9 yaşındaki Begüm, 7 yaşındaki Betül ile çok sayıda asker, polis ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Yamaner’in eşi Hacer ile çocukları Begüm ve Betül, tabuta sarılarak gözyaşları döktüğü törenin ardından şehidin cenazesi, memleketi Ordu’ya gönderildi. Ordu’da yaklaşık 15 bin kişi katıldığı cenaze namazından sonra şehidin cenazesi Altınordu İlçesi’ne bağlı Orhaniye Mahallesi’nde toprağa verildi.

İki kardeşten biri hayatını kaybetti

Diyarbakır’da, 9 Ocak tarihinde mezarlıkta buldukları bir el yapımı patlayıcıyı kurcalarken, infilak ettirmeleri sonucu yaralanan ve tedavi altına alınan 2 kardeşten biri hayatını kaybetti.

Olay sonrası Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan kardeşlerden 14 yaşındaki Ferit Köse, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Kentteki özel bir hastanede tedavisi süren Mustafa Köse’nin (13) ise birer el ve ayağını kaybettiği öğrenildi. Merkez Kayapınar ilçesinde, 9 Ocak’ta Peyas Mezarlığı’nda buldukları cismi kurcalayan Ferit ve Mustafa Köse kardeşler, bu el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmıştı. Çocuklardan Ferit Köse, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, Mustafa Köse de özel bir hastaneye kaldırılmıştı.

Haberin Devamı