Gazete Vatan Logo

Savcılık soru sızdıranların peşinde

KPSS soruşturmasında savcılık ÖSYM’den soruları sızdıranların peşinde. Kurumda veri analisti olarak görev yapan ve Yeni Zelanda’ya yerleşen Mustafa Asil için kırmızı bülten çıkarılacak

2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekildiği iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada savcı Yücel Erkman’ın talimatıyla önceki gün gözaltına alınan 65 kişinin sorgusu devam ederken, soruşturmaya ilişkin önemli bir bilgi daha ortaya çıktı.

Anayasaya Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’ndan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın yürüttüğü soruşturmada, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 82 kişi arasında sadece sınava girenlerin değil, soruları sızdıranların da olduğu öğrenildi. Bu kişiler arasında ÖSYM’de 2005 ile 2008 yılları arasında ilk olarak araştırmacı olarak çalışan , ardından da kurumda 2008 ile 2012 yılları arasında veri analisti olarak görev yapan Mustafa Asil’in de olduğu ortaya çıktı.

Soruları kopyalamıştı

KPSS operasyonunda soruları sızdırdığı iddia edilen Asil için YÖK tarafından 5 Mart’ta soruşturma izni verilmişti. Emniyet birimleri, daha önce yaptığı incelemede Asil’in ÖSYM’de kullandığı bilgisayarda soruların kopyalandığını, yasak olmasına rağmen flash bellek kullanıldığını ve ana bilgisayara da eriştiğini belirlemişti. VATAN’ın edindiği bilgilere göre de, Yeni Zelanda’da Otega Üniversitesinde araştırma görevlisi çalışan Asil dahil, yurt dışında olan diğer şüpheliler için ilk olarak yakalama kararı çıkarılacak. Gözaltına alınan şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin sona ermesinden sonra ayrıca, bu kişiler için kırmızı bülten de çıkarılacak.

Haberin Devamı