Gazete Vatan Logo

Savcı Öz’ü Dubai’de Ağaoğlu ağırlamış!

Savcı Öz’ü Dubai’de Ağaoğlu ağırlamış!

Başsavcıvekili Zekeriya Öz, yurt dışı tatilleriyle hedef oldu. Dubai’de ailesiyle yaptığı 31 bin dolarlık tatil dün manşetlere çıkınca Öz, “Masrafları kendi cebimden ödedim” dedi. Ancak Ağaoğlu’ndan aksi açıklama geldi

Asrın davası olarak bilinen Ergenekon’la ünlenen Zekeriya Öz, kısa sürede Türkiye’nin en bilinen savcısı oldu. Bu süreçte medya rüzgarını da arkasına aldı.

‘Temiz eller’ savcısı gibiydi...

Hatta İtalya’daki mafyaya karşı yürütülen operasyonun savcısı olan Antonio Di Pietro’ya benzetilerek ‘Kahraman savcı’ ismi takıldı. Adı medyada çok sık yer alınca da Ergenekon davası elinden alındı, itibarı korunarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne terfi ettirildi.



‘İş takipçisi’ iddiası

Ancak 17 Aralık operasyonunun başlamasıyla birlikte Zekeriya Öz’ü arkasındaki rüzgar yön değiştirdi. Bir zamanların kahraman savcısı hakkında çeşitli iddialar basında yer almaya başladı. Önce Başbakan Erdoğan, isim vermeden “Bir savcı iş takip ediyor. Belediyeye geliyor, bir talepte bulunuyor. Olmayınca bu adımı atıyor” dedi. Bir gün sonra Star gazetesinde yayınlanan bir haberde bu savcının Öz olduğu, Victory Otel’in imar sorunlarının çözülmesi için Fatih Belediyesi yöneticileri ile irtibata geçtiği iddia edildi.



‘Yurt dışı tatilleri’

Dolmabahçe Sarayı’nda cumartesi günü yapılan toplantıda ise Başbakan, ‘Bir yargı mensubu nasıl oluyor da yılda 25-30 kez yurtdışına çıkıyor. Hadi bir kez kayağa, yüzmeye gittin. 25-30 kez nereye? Masrafları kim karşılıyor?” diye sordu. Dün de Sabah gazetesinde, ‘Zekeriya Öz’ün Dubai Sefası’ başlıklı bir haber çıktı. Haberde Öz ile ilgili olarak, ailecek Dubai’ye tatile gidildiği, 8 kişilik seyahatte uçak biletlerinin, konaklama ve diğer masrafların bir inşaat firması tarafından karşılandığı, 6 gecelik tatilin 31 bin 588 dolar tutan faturasının yine aynı firma tarafından ödendiği iddia edildi ve şöyle dendi: “Hükümete karşı yargı darbesinin beyinlerinden Savcı Öz, bir inşaat şirketinin parasıyla Dubai’deki otelde aile boyu bir hafta krallara layık tatil yaptı.”



Dosyası Savcı Öz’de değil

Sosyal medyada Ağaoğlu’nu sorgulayan savcının Zekeriya Öz olması nedeniyle Ağaoğlu’nun böyle bir açıklama yaptığı öne sürüldü. Ancak işadamı Ali Ağaoğlu ve Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Oğuz Bayraktar’ın da bulunduğu soruşturmayı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Yüzgeç yürütüyor. Bu büronun Başsavcıvekili ise Ali Cengiz Hacıosmanoğlu. Zekeriya Öz ise Rıza Sarraf ile Halk Bankası Genel Müdürünün tutuklandığı ‘Halk Bankası’ soruşturmasını yürütüyor.