Gazete Vatan Logo

Saplar Günü ne zaman? 202 Dünya Saplar Günü ne demek, gerçekte Sap Günü var mı?

Dünya Saplar Günü ne zaman? 14 Şubat Sevgililer Günü için kısa bir süre kalırken, bekar ve yalnız olanların gündeminde ise Saplar Günü var. Dünya Saplar Günü’nün sosyal medyada gündem olmasıyla Saplar Günü ne zaman, ne zaman, böyle bir gün gerçekte var mı? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.

Saplar Günü ne zaman? 202 Dünya Saplar Günü ne demek, gerçekte Sap Günü var mı?

Saplar Günü ne demek, ne zaman? Dünya Yalnızlar Günü olarak da geçen Saplar Günü, Sevgililer Günü ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bekar ve yalnız insanlar, sevgililer tarafından kutlanan özel güne ironi olarak bugünü kutluyor. Peki, Dünya Sevgililer Günü ne zaman 2022?

DÜNYA SAPLAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Saplar gününün nasıl ortaya çıktığı konusunda Cem Yılmaz, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ne yapacağıyla ilgili soruya, ‘Ben Sevgililer Günü’nü 13 Şubat’ta kutlayacağım. 13 Şubat Dünya Saplar Günü.' diye cevap vermişti. Bu şakayla birlikte 13 Şubat Dünya Saplar Günü olarak geçiyor.

DÜNYA SAPLAR GÜNÜ NE DEMEK, GERÇEKTE VAR MI?

Dünya Saplar Günü diye bir gün yok, Dünya Bekarlar Günü var oda 11 Kasım’da kutlanıyor.

DÜNYA BEKARLAR GÜNÜ NEDİR?

Dünya Bekarlar Günü ilk kez 1990 yılında Sevgililer Günü karşıtı bir gün olarak ortaya atılmış ve bekarların kendi günlerini kutlayabilmesi için çıkarılmıştı. Bekarlar Gününün 11/11 olarak belirlenmesinin ise Tarih de dört yalnız 1'den oluşan tarih olması nedeniyle Dünya Bekarlar Günü 11 Kasım tarihinde kutlanıyor.

Haberin Devamı

Çin'de 1990'lı yıllarda üniversite öğrencileri tarafından Sevgililer Günü'ne alternatif olarak başlayan 11 Kasım Bekarlar Günü, 2009 yılından bu yana alışveriş festivaline dönüşmüş durumda. Bekarların kendilerine hediye aldığı festivalin ilk yılında Alibaba'dan 8 milyon dolarlık online alışveriş yapılmıştı.