Gazete Vatan Logo

Şanlıurfa’da hudut karakoluna saldırı: 1 şehit 1, yaralı

Şanlıurfa’nın Suriye sınırında bulunan Esentepe Hudut Karakolu'na, PKK/YPG'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. MSB'den yapılan açıklamada, "Belirlenen hedefler derhâl ateş altına alınarak ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hâle getirildi." denildi.

Şanlıurfa’da hudut karakoluna saldırı: 1 şehit 1, yaralı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Ayn El Arab bölgesinden, Esentepe Hudut Karakolu'na yönelik havan saldırısı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında karakolda görevli sözleşmeli er şehit olurken,  1 asker ise yaralandı.

Yaralı asker, bölgeden tahliye edilerek, Suruç Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahale sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sınır hattında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birlikleri de saldırının yapıldığı bölgedeki terör hedeflerini obüs ve çok namlulu roketatar atışlarıyla ateş altına aldı.

Şanlıurfa Valiliği de sosyal medya hesabından; "Suruç'ta sınır karakolumuza hain saldırı sonucu 1 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 1 askerimiz de yaralanmıştır. Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz" paylaşımı yapıldı.

12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MSB tarafından yapılan açıklamada, "Suruç/Şanlıurfa hududundaki roketatar tacizinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit oldu, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Belirlenen hedefler derhâl ateş altına alınarak ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hâle getirildi." denildi. 

Haberin Devamı

ŞEHİT AYBERK MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Çiçekalan Hudut Karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er İsmet Ayberk'in cenazesi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak GAP Havaalanı'na getirildi. Burada yapılan törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ilçe Belediye Başkanları, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Eminiyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, anne Meryem, baba İlhak Ayberk, askeri erkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan dua etti. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşları tarafından askeri helikoptere taşındı. Şehidin naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Gaziantepe gönderildi.

Haberin Devamı