Gazete Vatan Logo

Sahte AFAD sitesi ile dolandırıcılık yapanlar yakalandı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrasında tüm Türkiye tek yürek olurken dolandırıcılar da boş durmuyor. İnsanların yardım etmek için deprem bölgesine seferber olduğunu gören dolandırıcılar sahte AFAD sitesiyle kredi kartı bilgisi toplayıp vatandaşları kandırıyor. Bu olaydan sonra emniyet birimler harekete geçti.

Sahte AFAD sitesi ile dolandırıcılık yapanlar yakalandı

Tüm Türkiye deprem bölgesindeki depremzedelere yardım göndermek için seferber olurken, bazı dolandırıcılar bunu fırsata çevirdi. AFAD adı altında sahte site açan dolandırıcılar yardım adında topladıkları paralarla vatandaşları dolandırdı. Açılan söz konusu sitede bağış yapmak isteyen kişilerden form şeklinde gösterilen alanda vatandaşın kredi kartı bilgilerinin girilmesi isteniyor. Kredi kartı bilgilerinin girilmesi sonrası ise hesap sahibinin kredi kartı boşaltılıyor.

ARAMA MOTORUNA REKLAM VERDİLER  

İnternette birçok kullanıcının kullandığı dünyaca ünlü arama motoru Google’da tanıtım yayınlayarak en üst sıraya çıkan sahte site böylelikle daha çok kullanıcıya ulaşarak daha çok kişiyi dolandırıyor.   
  
DAHA ÖNCE AFAD ADINA AÇILAN SAHTE SİTELER KAPATILDI

AFAD adına bağış toplamak için daha önce açılmış 6 adet sahte internet sitesi tespit edilmiş ve USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) tarafından belirlenen sitelerine erişim engellenmişti.   

BİR KULLANICI O ANLARI TELEFONLA KAYIT ALTINA ALDI

Haberin Devamı

Sitenin durumundan şüphelenen bir kullanıcı sitenin açık olduğu pencereyi cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldı.

Öte yandan Eskişehir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, deprem felaketi sonrasında AFAD gibi resmi kurum ve kuruluşların web sayfalarını ve sosyal medya hesaplarını taklit eden 3 hesap kullanıcısını adli makamlara teslim etti.

Eskişehir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrasında sosyal medya üzerinde AFAD gibi resmi kurum ve kuruluşların web sayfalarını ve sosyal medya hesaplarını taklit edip bağış talep ederek vatandaşları mağdur etmeye çalışan dolandırıcıların olduğunu tespit etti. 17 ilde toplam 20 hesap kullanıcısı tespit edilerek adli işlem yapılması sağlanırken, Eskişehir’de tespiti yapılan 3 hesap kullanıcısı adli makamlara gönderildi.