Gazete Vatan Logo

Sağanak yağışlar çok sayıda kentte etkili oldu! Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü! AFAD'dan flaş uyarı

Beklenen yağışlar çok sayıda kentte etkili oldu, yollar göle döndü çok sayıda araç sulara gömüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünkü kuvvetli yağışa karşı çok sayıda kenti uyardı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde görülecek yağışlar için CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, 'Su baskını, hortuma kadar gidebilecek bir risk var.' ifadelerini kullandı ve yağıştan en çok etkilenecek şehirleri sıraladı. Meteoroloji'nin uyarısının ardından beklenen yağış sabah saatlerinde başladı. İstanbul Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Bursa'da da sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taşarken, araçlar ise sular içinde kaldı. Eminönü'nde yağmurun etkisiyle Kapalıçarşı ile Mısır Çarşısı'nda bazı işyerlerini su bastı. AFAD'tan ise son dakika hortum uyarısı yapıldı...

Sağanak yağışlar çok sayıda kentte etkili oldu! Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü! AFAD'dan flaş uyarı

İstanbul'da haftanın ilk gününde kuvvetli yağış etkili oluyor. Sabah saatlerinde çok sayıda ilçede yağmur başladı. Sarıyer, Beykoz ve Şişli ilçelerinde etkili olduğu görülen yağış nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler güçlük çekti. AFAD'dan sel, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

AFAD'DAN SON DAKİKA UYARISI

İstanbul'da kent genelinde gökyüzünü kara bulutlar sararken, gün adeta geceye döndü. AFAD'tan yeni uyarı geldi. Uyarıda; "İstanbul'da için kuvvetli yağışın devam etmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun." denildi.

HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Isparta, Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz(Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı


HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

 

"OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEYAKKUZ HALİNE GEÇİRİLMİŞTİR"

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise, "Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre İstanbul Anadolu Yakası'nda etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Haberin Devamı

AFAD'DAN 3 İL İÇİN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "İstanbul, Bursa ve Yalova’da meydana gelen yoğun yağışlara müdahale çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Meydana gelen su baskınlarında can kaybı yaşanmamıştır." denildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

BURSA

15.08.2022 tarihinde meydana gelen yoğun yağışlar sonucu Bursa ili Mudanya ilçesinden 260 evden su baskını ihbarı alınmıştır.

Bölgede İtfaiye, AFAD, NAK, AKUT, BAKUT ekipleri, vidanjör, kepçe, bot ve motopomp desteği ile çalışmalara devam etmektedir.

Ayrıca Bursa AFAD arama kurtarma personeli teyakkuz halinde beklemekte ve an itibarıyla herhangi bir talep bulunmamaktadır.

Su baskınlarında, can kaybı yaşanmamıştır.

İSTANBUL

15.08.2022 tarihinde İstanbul İtfaiye Komuta Merkezinden ve 112 Acil Çağrı Merkezlerinden alınan bilgiye göre; Çekmeköy, Maltepe, Sancaktepe, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinden şiddetli Yağmur sebebiyle 161 su baskını ihbarı alınmış olup itfaiye ekipleri söz konusu bölgelerde müdahale işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Haberin Devamı

Beykoz ilçesinde istinat duvarının çöktüğü ve çöken duvarın altında kalanlar olabileceği ihbarı üzerine Ekiplerimiz bölgeye ulaşmış olup, çalışmalarına başlamıştır.

Yağışın etkisiyle meydana gelen olaylarda, can kaybı yaşanmamıştır.

YALOVA

15.08.2022 tarihinde Yalova ili ve ilçelerinde aşırı yağışlar sonucunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 11 adet mahsur kalma, 45 adet su baskını, 8 adet Trafik kazası, 1 adet trafo yangını, 1 adet asansörde mahsur kalma, 1 adet motosiklet kazası ihbarı alınmıştır.

Meydana gelen olaylarda, can kaybı yaşanmamıştır.

Bölgede AFAD, İtfaiye, Jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir.

Gelişmeler takip edilmektedir.

"MECBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da yaşanan şiddetli yağışa ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İmamoğlu, "Ne yazık ki, iklim değişikliğinin etkin halini yazın ortasında, bazen yağmurla ve değişen sıcaklıklarla yaşayabiliyoruz. Şu anda İstanbul'da, 5 bin 890 personelimizle, 2 bin 135 araçla ve iş makinesi ekipmanlarla birlikte vatandaşımızın hizmetindeyiz. Çekmeköy'de 90-100 yüz kilo metrekareye, Sarıyer-Maslak civarında 80 kilo metrekareye yağışla karşı karşıya kaldık. İstanbul'un genelinde, 45-50 kiloyla 100 kilo yüz kilo arasında bir yağışı muhtelif bölgelerinde yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Sabah erken saatlerde Sarıyer, Beykoz, Çatalca üzerinden bir geçiş yaptı. Daha sonra Marmara Bölgesi'nden gelen yağışla birlikte, Anadolu yakasında yoğun bir etki yarattı. Şu anda ise hem buradan kayan yağış dalgası hem Marmara'dan gelen yağış dalgasıyla İstanbul'un güneybatısından Beylikdüzü. Avcılar, Esenyurt hattına giriş yapan bir yağış aksı söz konusu" dedi.

İlçe belediyeleriyle de koordineli çalıştıklarını aktaran İmamoğlu, "Şu anda yoğun bir biçimde sahadayız. Bölge bölge bazı anlık su birikintileri yollarda oluştu. Ama bir bölgeye müdahalemiz, en fazla 10 dakika, 15 dakikayı bulmadı. Ve yollardaki bu birikintileri giderdik. Şu anda akışkanlık, olabildiğince makul seviyede İstanbul genelinde. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgi doğrultusunda, yağışın öğleden sonra saat 14.00-15.00'e kadar devam edeceği yönünde. Dolayısıyla vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça araçlarıyla seyahat etmemelerini ve dışarıya çıkmamalarını ben buradan istiyorum bütün hemşehrilerimizden" dedi.

"HORTUMA KADAR GİDEBİLECEK BİR RİSK VAR"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bir risk var. Su baskını, hortuma kadar gidebilecek bir risk var. Ama hangi bölgelerde bu önemli. Çoğunluk olarak Marmara Bölgesi'nde. Şu anda canlı olarak bakıyorum radara. Çanakkale, Balıkesir civarında kuvvetli yağışlar başladı. Bunlar yukarı doğru kayacak. Yaklaşık 1-2 saat içinde İstanbul'a ulaşacak. Tekirdağ'a da ulaşacak. Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, Düzce, Sinop iç kesimleri, Eskişehir, Kastamonu ve Bozkurt kesimleri, Bartın illerinde, Ankara’nın kuzey ve Batı ilçelerinde yağış görünüyor. Eskişehir’de önemli bir yağış görünüyor. Buralarda yağış şiddetli." ifadelerini kullandı.

"BU SİSTEM AVRUPA YAKASI'NA GİDECEK"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Hazırlıksız yakalandı lafı' artık ortadan kalktı. 2 gündür anons yapılıyor. Artık 'hazırlık yakalandı' lafını kabul etmiyoruz.Gerçekleşse de gerçekleşmese de teyakkuz durumuna geçmek lazım. Geçen seferki gibi 50 km kayması nadir olur. Esnaf artık şuna hazırlıklı olacak. İstanbul'da aşırı yağışlar görülecek. Dükkanın nereden su alıyorsa oralara kum torbaları koy. Bu bir önlemdir." dedi.

Şen, "Şu kırmızı olan bölgeler aşırı yağışı gösteriyor. Karşıdan geldim, Maltepe'de yoğun yağış vardı. Şurada 2 tane koyu kırmızı var. Bu nedir? Bu bulutun kalınlığını gösteriyor. Kalınlığı 10 km.'yi geçiyor. Bu içinde çok fazla su miktarı var demek.Şu an Anadolu Yakası'nda, Avrupa Yakası'na geliyor. Dolu yağışları da olabilir. Bu dolu yağışları araçlara zarar vermez. Öğleden sonra 14.00-14.30 gibi etkisi azalacak. Zaten bu şekilde gün boyu yağsa felaket olur." ifadelerini kullandı.

Şen, "'Hazırlıksız yakalandık' lafını kabul etmiyoruz derken vatandaşlar için değil. Yetkililer için dedik. Rögar kapaklarının temizlenmesi gerekir. AFAD'ın uyarısı bu sistemin Avrupa Yakası'na gidecek olmasından dolayı. Dikkat etmek lazım. Diğer illeri de unutmamak lazım. Sinop, Kastamonu... Ankara için fazla yağış beklemiyorum. Yarın yağış yok." dedi.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

İstanbul'da etkili olan yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı ilçelerde sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı.

BEYKOZ'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Beykoz Körfez Caddesi'nde saat 11.00 sıralarında restoranın istinat duvarı çöktü. Restoranda çalıştığı öğrenilen Emre Arslan, göçük altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi.

Ekiplerin 3,5 saatlik çalışmaları sonucunda göçük altından çıkarılan Arslan'a ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Arslan, hastaneye kaldırıldı.

BEYKOZ'DA SPOR SALONUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

Beykoz'da bir siteye ait spor salonuna çatısı, sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışa dayanamayarak çöktü. Çökme anında spor salonunda bulanan eğitmen ve öğrenciler panik yaşadı. Çöken çatının parçaları, spor salonun içerisinde bulunan havuza düştü.

KÜÇÜKSU DERESİ TAŞTI: EV VE İŞYERLERİ SU ALTINDA KALDI

Beykoz'da bulunan Küçüksu Deresi yağışla birlikte taştı. Çevredeki ev ve iş yerleri su içinde kalırken araçlar suya gömüldü. Bir camide su altında kaldı. Belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları devam ediyor.

SARIYER'DE EVLERİ SU BASTI: MAHSUR KALAN 3 KİŞİ KURTARILDI

Sarıyer'de aniden bastıran yağmur nedeniyle 3 katlı bir binanın alt katını su bastı. Evin içinde mahsur kalan 2'si çocuk 3 kişiyi çevredekiler kurtardı. Sokakta park halindeki onlarca araç da su altında kaldı.

Olay saat 12.30 sıralarında Emirgan Mahallesi Sakıp Sabancı Caddesi'nde meydana geldi. Aniden bastıran yağmur nedeniyle 3 katlı bir binanın bahçesi ve giriş katı su altında kaldı. İçeride mahsur kalan 1 kadın 2 çocuğu ile birlikte yardıma koşan çevredekiler tarafından kurtarıldı. Sokağa park edilmiş onlarca araç da su altında kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ve İSKİ ekipleri su tahliye çalışması yaptı.

Mahsur kalanların yardımına koşan Cemalettin Çalışkan, "Arkadaşın mahsur kaldığını öğrendik. Burada çocuklar içerideymiş, ben hemen koştum geldim buraya çocukları demirin arasından çıkardık. Annelerini de demiri sökerek çıkardık. Belimize kadar su vardı. İçerde 2 çocuk bir de anneleri vardı. İlk defa bu kadar oldu, bu zamana kadar böyle olmuyordu. Evlerin içi de bu şekilde su dolu" dedi.

MALTEPE'DE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Maltepe'de etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Araçlar mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasının ardından yol trafiğe açıldı.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yağış etkili oldu. Anadolu Yakası'nda aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Maltepe Altayçeşme Mahallesi Begonya Sokak'ta saat 10.00 sıralarında otomobiller yolda mahsur kaldı. Araçları kurtarmak için bölgeye ekipler sevk edildi. Belediyeye ait iş makineleri sokakta tıkanan mazgalları açmak için çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık bir saatlik çalışmalarının ardından yol trafiğe açıldı.

"KAPIYI AÇTIĞIM ZAMAN DENİZ GİBİYDİ HER YER"

Yarısına kadar suya batan araçtan çocuklarıyla birlikte son anda çıktığını anlatan Berfin Çalık, "Bir anda fark edemedim. Göl gidiydi. Arabam yarısına kadar suya batmıştı. Çocuğumda bir şey yok. Son anda çıktım. Kapıyı açtığım zaman deniz gibiydi her yer. Bende bir şey yok çok şükür. Mazgallar tıkanmış sanırım. Ben 5 yıldır buradayım, bu noktayı hiç böyle hatırlamıyorum. Aniden bastıran yağmur neticesinde böyle bir şey yaşadık" dedi.

MALTEPE'DE ARAÇ SÜRÜKLENDİ

Maltepe’de selde sürüklenen atık konteyneri aracı teğet geçip sürüklendi. Aracın ve atık konteynırın sürüklendiği anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

BEYKOZ'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ İLKOKULU SU BASTI

Beykoz'da yollar göle döndü. Soğuksu Meydanı'nda sürücüler zor anlar yaşadı. Soğuksu İlkokulu'nu su bastı. Çevredekiler yağmurdan kaçmak için otobüs duraklarına sığındı.

Yağmurdan dolayı evine gidemeyen Salih Erçakmakçı, "Ben bu kadar yağmur görmedim. Çok şiddetli yağıyor. Yolları su bastı, rögar kapakları doldu. Evim 100 metre ama sağanak yağıştan dolayı gidemiyorum" dedi.

İETT OTOBÜSÜNÜ SU BASTI, YOLCULAR PANİKLE KAÇIŞTI

Üsküdar’da etkili olan yağış sonrası içi yolcu dolu olan İETT otobüsünü su bastı. Yoldaki su birikintisinde ilerleyen İETT otobüsünün içi su doldu.

Otobüsteki yolcular zor anlar yaşadı. Yolcular panikle kaçışırken o anlar bir yolcunun cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

YOL ÇÖKTÜ, OTOMOBİL ÇUKURA DÜŞTÜ

Gaziosmanpaşa’da Validesuyu Caddesi'nde yağış nedeniyle yol çöktü. Salih Osman’ın kullandığı 55 ACE 53 plakalı otomobil çukura düştü. Eşiyle otomobilden çıkan Osman, itfaiyeyi ve polisi arayarak yardım istedi. Otomobilinin çıkarılması için itfaiye ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasını bekleyen Osman, "Yağmur vardı, sel akıyordu. Adımı atana kadar çöktü orası. Önümdeki araç geçti, arkası çukura düştü önden kurtardı. Ben de arkasındaydım yavaşladım ama düştüm çukura. Burada sel akıyordu. Kendi imkanlarımızla çıktık araçtan" dedi.

HAVA ULAŞIMINA YAĞMUR ENGELİ

İstanbul'da şiddetli yağmur nedeniyle Pegasus Havayolları'na ait Tel Aviv-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapamadı. Havada tur atan ve yakıt kritiğine giren uçak Çanakkale Havalimanı'na yönlendirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle iniş için sıra bekleyen çok sayıda uçak havada tur atmak zorunda kaldı. Uçakların yakıt kritiğine girmemesi için 09.28-10.20 saatleri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçaklara öncelik verilirken, kalkış seferlerinde ise yarım saatlik gecikmeler meydana geldi.

ANKARA'DA FIRTINA VE SAĞANAK HAYATI FELÇ ETTİ

 Başkent'te kısa süre süre etkili olan fırtına ve sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Çankaya ilçesi başta olmak üzere kent merkezinde birçok yerde su baskınları yaşandı, çatılar uçtu, ağaç devrildi.

Göle dönen Dumlupınar Bulvarı'nda araçlar güçlükle ilerledi. Bahçelievler Mahallesi 65'inci Sokak'ta kaldırımda bulunan bir ağaç kökünden sökülerek yola devrildi. 

ADLİYENİN TAVANI ÇÖKTÜ

Ankara Adliyesi'nde zemin katta yer alan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu ile Çocuk Suçları Cumhuriyet Savcılığı'nın olduğu büronun şiddetli rüzgarda tavanı çöktü. İçerdekiler panikle odayı boşalttı. Yaralının olmadığı kazadan sonra adliye personeli odaya giriş ve çıkışları kapattı.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün kentimiz genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtınaya karşı tüm birimlerimiz teyakkuzda. Muhtemel risklere karşı dikkatli olmanızı önemle hatırlatıyorum" ifadelerini kullandı.

 

BURSA'DA SAĞANAK: DERE TAŞTI, ARAÇLAR SULAR İÇİNDE KALDI

Bursa'da, sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taşarken, araçlar ise sular içinde kaldı.

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Mudanya'da Işıklı Deresi'nin taşması sonucu Bursa- Mudanya yolunu su basarken, araçlar ise sular içinde kaldı.

İlçede birçok ev ve iş yerine de su doldu. Mudanya Belediyesi ekipleri, ağaç devrilmesi sonucu kapanan yolların yeniden açılması için iş makineleriyle çalışma başlattı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu da Mudanya'ya gelerek Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile durum değerlendirmesinde bulundu. Sağanak, Nilüfer ilçesinde de etkili olurken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Kentte yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri; metrekareye Mudanya'da 21, Nilüfer'de 28, Gemlik'te ise 15 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

AFAD'DAN BURSA İÇİN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bursa, Mudanya su baskını yaşanan 260 konuta AFAD, NAK, AKUT ve BAKUT’tan toplam 33 personelle müdahale edilmiştir. Bursa AFAD'dan 20 personel teyakkuz halinde bekletilmektedir. Olayda can kaybı yaşanmamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

YALOVA'DA METREKAREYE 48 KİLO YAĞMUR DÜŞTÜ

Marmara Bölgesinde etkili olan sağanak, Yalova'da da günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve iş yeri su altında kalırken, kara yolunda oluşan su birikintileri uzun araç kuyruğuna yol açtı. Kentte metrekareye 48 kilogram yağmur düştü.

Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 1 saat boyunca aralıksız süren yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oldu. Yağış nedeniyle vatandaşlar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Fatih Caddesi, İstanbul Caddesi, Orman İşletme ve Çavuşlu kavşaklarında uzun araç kuyrukları oluşurken, birçok ev ve iş yerini de su bastı. Vatandaşlar yağmur sularını kendi imkanlarıyla tahliye etti. Yalova Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri metrekareye 48 kilo yağmurun düştüğü kentte, yağışın gün boyu devam edeceğini açıkladı.

TEKİRDAĞ'DA EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Tekirdağ'da sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Süleymanpaşa'nın Kumbağ Mahallesi'ndeki cadde ve sokaklar, göle dönerken, 1 ev ile 14 iş yerini su bastı. Esnaf, su tahliyesi yapmaya çalışırken, belediye ekipleri de çalışmalarını sürdürdü. Jandarma ekipleri ise su basan ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

İş yerini su basan Veysel Karani Selen, "Defalarca bildirdik. Buraya mazgal yapılırsa iş yerlerimizi su basmayacak" dedi.

Dükkanını ikinci kez su bastığını söyleyen Sezai Eken de "Buralar yapılırken, atık su gideri yapılmadı. Yolu yükselttiler; ikinci oldu, benim iş yerimi su basıyor" diye konuştu.

20 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını belirten İrfan Bilgiç ise "Biz yazlıkçı olduğumuz için öncelikle mecburen dükkanlarımızda yatıyoruz; çoluk çocuk, kardeşlerimiz, hepimiz dükkanda yatıyoruz. Bağrışmalar geldi, ondan sonra dükkan su içinde kaldı. Suyu temizlerken ilk gelen jandarma oldu. Kaldırımla cadde düz, o yüzden her yıl perişan oluyoruz. 20 yıldır aynı şeyi çekiyoruz, en ufak yağmurda olduğu gibi su içeride" dedi.