Gazete Vatan Logo

‘Sabrımızın sınırı var’

Rus birliklerini tehdit eden tüm hedeflerin yok edileceğini söyleyen Putin’e cevap Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan geldi, “Rusya haksız. Hava sahamızı ihlal etti. Sabrımızın da bir sınırı var” dedi

‘Sabrımızın sınırı var’

Türkiye-Rusya ilişkileri 24 Kasım’da sınırda düşürülen uçak nedeniyle gerginleşmişti. Türkiye’nin ortamı yumuşatma çabalarına karşın Rusya germeye devam ediyordu. Rusya Devlet Başkanı Putin’in dünkü ‘Rus birliklerini tehdit edeni yok edin’ açıklamasının ardından Türkiye’den cevap gecikmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sabrımızın da bir sınırı var” dedi. Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Bakan Çavuşoğlu, “Bizim de sabrımız sınırsız değildir. Bugüne kadar yaptıklarınıza karşılık vermiyorsak herhangi bir korkumuzdan ya da suçluluk psikolojisinden değil. İstemediğimiz bir olay oldu. Ama Rusya haksız. Hava sahamızı ihlal etti. İlişkilerimizi eski günlere döndürmek için sabırlı davranıyoruz” diye konuştu.

‘Barzani’nin MİT ziyareti normal’

IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin programında olmamasına rağmen MİT Müsteşarlığı ziyaretinin olağanüstü bir durum olmadığını belirten Çavuşoğlu, bu konuya ilişkin ise şunları söyledi: “Bugün Irak’ta yaşanan sorunların her boyutunda istihbaratın rolü çok önemli. Özellikle Irak’ın güvenliğiyle ilgili. Barzani’nin MİT Müsteşarlığı’na gitmesi olağanüstü bir durum değil. MİT’e gidince herkesin kafasında eski karanlık günlerden, derin devlet günlerinden kalan negatif bir algı var. Irak’ın ve Kuzey Irak’ın güvenliğiyle ilgili istihbari boyutu da ağırlık kazanan bir toplantının yapılması son derece doğal.”

Haberin Devamı