Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri sözlüğüyle rüyalarınızın anlamını öğrenin!

Rüya tabirleri sözlüğü ile rüyalarınız ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz. Rüya tabirleri hayatımıza yön verebilir. Rüya tabirlerine ilişkin daha fazla bilgiye yazımızdan erişebilirsiniz.

Rüya tabirleri sözlüğüyle rüyalarınızın anlamını öğrenin!

Rüya uykunun ana özelliklerindendir. Hızlı göz hareketi evresinde yani uykunun REM evresinde oluşan görüntülere rüya denmektedir. Rüya gerçekle ilişkili olabileceği gibi gerçeğe aykırı da olabilir. Rüya bazen günlük olarak yaşadıklarımızın yansıması, bazen hayallerimizin yansıması, bazen korkularımız, bazen de bilinçaltımızdır. Rüya hem işitsel hem de görsel olan bir konudur. Rüya ile ilgili geçmişten günümüze birçok iddia öne sürülmüştür. Bu iddiaların gerçeklik payı tartışılabilir seviyededir. Birçok filozof, birçok bilim adamı rüya ile ilgili çeşitli görüşleri öne sürmüştür. Ancak rüya ile ilgili kesin bir kanıya varılmamış ve rüya hala gizemini sürdürmeye devam etmektedir. Rüyaların bilimsel olarak araştırılmasına incelenmesine ise onerioloji denmektedir. Rüyaya geçmişten günümüze, kültürden kültüre, dinden dine farklı anlamlar kazandırılmıştır. Bu anlamlar bazen gerçek dışı bazen de daha bilimsel olmuştur. Rüya ile ilgili birçok varsayım söz konusudur. Bu varsayımlar arasında birbirince tutarlı olan varsayımlar varken, birbirince hiçbir tutarlılığı olmayan varsayımlarda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Rüya Tabirleri Nedir?

Rüyalarının içinde insanoğlu hep bir anlam arama çabası içerisindedir. Neden durduk yere bu rüyayı göreyim ki düşüncesinden kurtulamazlar. Ve rüyaların genel olarak ya bir mesaj içerdiğini ya da gelecekle ilgili bir haber getirdiğini düşünürler. Bunun için de rüyaların anlamlarını hep araştırıp, soruştururlar. Peki, rüyaların anlamlarının olduğu ne kadar doğrudur? Rüyaların belli anlamlarının olduğu doğrudur. Şöyle ki; rüya aslında bilinçaltının açığa çıkma biçimidir şeklinde tanımlanabilir. Bilinçaltımıza olan olaylar, yaşananlar bizim hayatımıza bir rüya olarak yansıyabilir. Mesela bir kişi ile gün içerisinde çok vakit geçirirseniz onu rüyanızda görebilirsiniz. Ya da bir kişiyi çok özlediğinizde zihniniz onunla meşgul olur ve rüyanızda onu görüverirsiniz. Rüyaların her ne kadar genel geçer anlamları olduğu savunulsa da; rüyaların anlamları kişilerin hayatlarındaki farklılıklara, yaşayış tarzlarına göre de farklılık gösterebilmektedir. Aynı rüyayı gören ama farklı hayatları olan iki kişinin rüyasının anlamı aynı manaya gelmemektedir. Bunun sebebi ise yaşanılan hayat ve çevrenin rüyaya yüzde yüz etkisi olmasından kaynaklanmaktadır. Rüya yorumunu genel olarak medyumlara yaptırır insanlar. Ancak rüya psikolojik bir evre olduğundan dolayı medyumun bir rüyayı yorumlaması mümkün görünmemektedir. Bir rüyanın en iyi yorumcusu şüphesiz ki bir psikologdur. Psikolog sizin anlattığınız rüyaya göre sizin rüyanızı yorumlamaz. Sizin hayatınızı, sizin yaşam şeklinizi, sizin yaşadığınız mutlulukları, yaşadığınız sıkıntıları ve rüyanızı ayrı ayrı ve birlikte analiz ederek bir sonuca ulaşır. Bir psikologun yapmış olduğu rüya yorumu en geçerli rüya yorumudur denilebilir.

Haberin Devamı

Rüya yorumları için birçok rüya tabiri kitabı da üretilmiştir. Rüya tabirlerinde ise şöyle bir durum söz konusudur belli objelerin belli anlamları bulunmaktadır. Mesela at murat demektir. Yağmur bereket demektir. Ancak bu anlamların yanı sıra genel hayatta önemli olduğundan rüya tabirleri bizlere kısmen bilgi verebilmektedir.

Haberin Devamı