Gazete Vatan Logo

Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler nelerdir, Rebiülevvel ayı hadisi sahih mi? Rebiülevvel ayı peygamber Efendimizin hadisi var mı?

Hicri takvime göre her yılın üçüncü ayı olarak idrak edilen Rebiülevvel ayın başladı. Evvelki bahar anlamına gelen Rebiülevvel'de yapılacak ibadetler, okunak dualar, çekilecek tesbihler merak edilirken Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler de merak konusu oldu. Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için Müslümanlar için ayların en şereflisi olarak nitelendirilen Rebiulevvel ayının 11. günü 7 Ekim 2022 Cuma günü ise Mevlid Kandili idrak edilecek. Peki, Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler nelerdir, Rebiülevvel ayı hadisi sahih mi? Rebiülevvel ayı peygamber Efendimizin hadisi var mı?

Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler nelerdir, Rebiülevvel ayı hadisi sahih mi? Rebiülevvel ayı peygamber Efendimizin hadisi var mı?

Hicri takvimin 3. ayı Rebiülevvel ayı içinde Mevlit Kandilini de barındırdığı için Müslümanlar açısından oldukça önemli bir aydır. Hz. Peygamber genel kabule göre Rebîülevvel ayının 12’sinde Pazartesi günü dünyaya gelmiş ve bugünün kutlanması İslam dünyasında bir Mevlid geleneği haline gelmiştir. Bu ay ile ilgili bazı hadislerin olduğu da rivayet edilmektedir. Peki, Rebiülevvel ayı hadisi sahih mi? Rebiülevvel ayı peygamber Efendimizin hadisi var mı? Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler

REBİÜLEVVEL AYI HADİSİ DOĞRU MU, REBİÜLEVVEL AYI PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİSİ VAR MI?

"Rebiülevvel ayının girdiğini haber veren cennetlik olur, cehennemden kurtulur", "Kim, bu faziletli ayın girişi münasebetiyle insanları tebrik ederse, cehennem ona haram olur." gibi rivayetler doğru mudur?

İslam hadis kaynaklarında böyle bir hadisin doğruluğu teyit edilmemiştir. Delilsiz, kaynaksız bu tür rivayetlere itibar edilmemesi önerilmektedir.