Gazete Vatan Logo

Rebiülevvel ayı nedir, 26-27 Eylül Rebiülevvel ayı ne demek? Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman?

Hicri takvimin Safer ayından sonra gelen üçüncü ayı olan Rebiülevvel ayı başlıyor. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak ediliyor. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilen Rebiülevvel ayı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Rebiülevvel ayı ne demek, 26-27 Eylül Rebiülevvel ayı nedir? Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman?

Rebiülevvel ayı nedir, 26-27 Eylül Rebiülevvel ayı ne demek? Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman?

İslam peygamberi Hazreti Muhammed’in bu ayda doğması nedeniyle oldukça önemli olan Rebiülevvel ayı Hicri Takvim'e göre senenin 3. Ayı olarak geçiyor. Peki, Rebiülevvel ayı ne demek, nedir? Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman?

Rebiülevvel nedir, 26-27 Eylül Rebiülevvel ayı nedir?

Arapça'da "rebî" kelimesi bahar anlamına gelir. "Rebiülevvel" ise "evvelki/önceki bahar" ya da "ilk bahar" anlamına gelir. Bir sonraki ayın adı ise "Rebiülahir" "sonraki bahar/son bahar" şeklindedir.

Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

Rebiülevvel ayının ilk gecesi ne zaman?

Rebiülevvel ayı Hicri takvim baz alındığında 27 Eylül 2022 Salı günü başlayacak. Mevlid Kandili ise Rebiülevvel ayının 11. gününde yani 7 Ekim 2022 Cuma günü idrak edilecek.