Gazete Vatan Logo

Ramazan'ın ikinci on gününde çekilecek tesbih ve zikirler... İkinci 10 gün mağfiret günlerinde hangi zikirler çekilir?

Ramazan ayının ikinci on gününe sayılı günler kaldı. Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının ikinci on gününde çekilecek tesbih ve zikirler merak ediliyor. Allah'ın rahmetinin talep edildiği ikinci on günde çekilecek ilk zikir “Yâ Ğaffâra’z-Zünûb” zikridir. Peki ikinci 10 gün mağfiret günlerinde hangi tesbihler çekilir?

Ramazan'ın ikinci on gününde çekilecek tesbih ve zikirler... İkinci 10 gün mağfiret günlerinde hangi zikirler çekilir?

Ramazan'ın ikinci on gününde hangi zikirler tesbihler çekilir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Mübarek Ramazan'ın 6. günü geride kaldı. Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan'ın ikinci on gününde zikirlere devam edecek müslümanlar şimdiden araştırmalara başladı.

RAMAZAN'IN İKİNCİ ON GÜNÜ ÇEKİLECEK ZİKİRLER?

Mağfiret günleri olarak da bilinen Ramazan'ın ikinci on gününde Allah'ın rahmeti talep edilir. Bu yönde zikirler çekilir. Bu zikirlerden birisi de “Yâ Ğaffâra’z-Zünûb” zikridir. “Yâ Ğaffâra’z-Zünûb” zikri “Ey tüm günahları çokça bağışlayan!" demektir.

Oruçlu geçireceğniz Ramazan günlerini günde en az 100 kez “Ey tüm günahları çokça bağışlayan! zikriyle taçlandırabilirsiniz.

Öte yandan Ramazan ayında her gün La havle vela Kuvvete illa billa hüvel aliyhül azim" ( Bütün güç ve kuvvet yalnızca Allah'ın yardımıyla elde edilir.) tespihi çekilmelidir.