Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Ramazan Bayramı ne zaman?

Tüm İslam alemi için önemi ve kutsallığı tartışılmaz olan Ramazan ayının 7. gününe girmiş bulunmaktayız. Ramazan ayının 7. günündeki büyük illerimizin imsakiyesi, kadir gecesi tarihi, Ramazan Bayram tatilinin kaç gün olacağı ile ilgili bütün detaylar haberimizde yer alıyor.

Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Ramazan Bayramı ne zaman?

Dinimiz için kutsal olan 3 ayların sonuncusu Ramazan ayı, 27 mayıs 2017 tarihinde başlamış, ilk sahura kalkılmış ve ilk oruçlar tutulmuştu. 11 ayın sultanı olarak bilinen mübarek ramazan ayı, dünya çapında bütün Müslümanlar için maddi ve manevi olarak temizlenme ve fırsat ayı olarak görülür. Bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğduğu gece olan kadir gecesine ev sahipliği yapıyor olması, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ay içerisinde indirilmeye başlanmış olması başlı başına ramazan ayını İslam alemi için ayrı bir yere koymaya yeten olaylardır.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu ay içerisinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma, zekat ve fitrelerin yardımı ile artar, bireysel olarak toplum içerisinde sorunlara karşı daha bilinçli ve sorumlu insanlar haline geliriz. Bu ay boyunca oruç tutularak hem İslam’ın 5 şartından biri yerine getirilmiş olur, oruç tutulup aç kalınarak hem toplumumuz içerisindeki yardıma muhtaç insanların halini anlar, hem de nefsimizi terbiye etmiş oluruz. Bu ayda sahip olduklarımız için şükür eder, günah işlemekten ve yanlış yapmaktan uzak durmayı öğreniriz.

Haberin Devamı

2017 yılı ramazan ayı çerçevesinde, fitre ve zekat için bir açıklama yapıldı ve en az verilecek olan zekat miktarı da belli oldu.

2017 YILI İÇİN FİTRE MİKTARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile birlikte, 2017 yılı içerisinde oruç fitresinin ne kadar olduğu da belli oldu. 2017 yılı için en düşük fitre miktarı hesaplanırken, asgari geçim tutarı hesaba katılarak, bu yıl için en düşük fitre tutarı 16 TL olarak belirlendi. Fitre miktarlarını Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan Din İşleri Yüksek Kurulu belirliyor.

Fitre, Ramazan bayramından önceki bir tarih ile ramazan bayramı arasında verilen bir sadakadır. Bayramdan önce olarak verilmesi sayesinde, yoksul insanlar bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılamış olurlar ve daha rahat bir bayram tatili geçirme fırsatı yakalarlar. Ramazan ayından da önce ödenebilen fitre, bayramdan sonra da ödenebilir. Ancak bayramdan sonraya kalan fitre ve zekatların ödenebilen ilk fırsatta ödenmesi gerekir. Fitre yükümlülüğü yalnızca ramazan bayramı öncesi bir zaman aralığına ait değildir.

Haberin Devamı

3 BÜYÜK İLİMİZİN İFTAR VAKİTLERİ

2 Haziran tarihi ile birlikte Ramazan ayının 7. Gününde, İstanbul’da saat 20.38’i gösterdiğinde iftar yapılacaktır.

Ankara’da ise 2 Haziran günü ramazan ayının 7. Gününde iftar saat 20.19’da yapılacaktır.

İzmir’de saatler 20.38’i gösterdiğinde iftar yapılacaktır.