Gazete Vatan Logo

PTT HGS sorgulamaları, trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri çok kolay!

PTT online hizmetlerinden olan HGS sorgulamalarını yapmak çok basit bir hal aldı. Aynı zamanda online olarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

PTT HGS sorgulamaları, trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri çok kolay!

Trafikteki araç yoğunluğu, altyapısal yetersizlikler ve daha pek çok etken araç sürücülerinin trafikte büyük bir çile yaşamasına yol açıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisiyle birlikte trafikte bulunan araç sayısının her geçen gün büyük bir hızla artması, araç trafiğinde içerisinden çıkılamaz sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle günümüzde trafikte rol alan ve araç trafiğinin düzenlenmesini sağlayan devlet kurumları tarafından mobil ve ileri nesil teknolojiler trafikte en aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte nizami bir düzen oluşturabilmek ve hem araç sürücüsünün hem de yayaların güvenliğini sağlayabilmek amacı ile gerçekleştirdiği trafik denetlemelerinde modern teknolojiden en etkin şekilde yararlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte modernizasyon çalışmaları kapsamında trafik kuralı ihlallerinin tespitine yönelik olarak modern teknolojinin sağladığı mobese kamera sistemleri, Elektronik Denetleme Sistemleri ve radar sistemleri gibi gelişmiş teknolojilerden yararlanıyor. Böylelikle trafik kuralı ihlallerinin anından tespitini yapabiliyor ve caydırıcı niteliğe sahip olan trafik cezalarının uygulamasını gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde modern sistemler ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan trafik cezalarına ilişkin olarak vatandaşa trafik cezası beyan işlemleri posta yoluyla yapılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü modernizasyon çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği projeler kapsamında vatandaşın trafik cezası kontrollerini internetten de yapabilmelerine yardımcı olacak trafik cezası sorgulama hizmetini internette sunmaya başladı. Vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde güncel trafik cezası durumlarını kontrol edebildikleri ve var olan trafik cezalarının ayrıntılı dökümlerine ulaşabildikleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital trafik cezası sorgulama hizmetinden internete erişim sağlayabildiği her yerden faydalanabiliyor. Böylelikle artık günün her saatinde ve bulunulan her yerden trafik cezası bulunup, bulunmadığını ve bulunan trafik cezalarının ayrıntılı dökümlerini de alabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinden gerçekleştirilen trafik cezası sorgulamalarında tespit edilen herhangi bir trafik cezasına ilişkin olarak online ödeme imkanı da bulunuyor. Vatandaş internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde kredi kartları aracılığıyla online trafik cezası ödeme işlemlerini de yapabiliyor. Günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik cezası sorgulaması hizmetinden iki farklı portal aracılığıyla yararlanabilme imkanı bulunuyor. Bu kapsamda vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranını kullanarak veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranını kullanarak online trafik cezası sorgulama işlemlerini tamamlayabiliyor.

Haberin Devamı

PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’deki karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde daha modern bir geçiş sistemi kullanılabilmesi amacı ile geliştirildi. Modern ve akıllı teknolojik altyapı üzerinden hizmet vermekte olan Hızlı Geçiş Sistemi özellikle dijital platform üzerinde yer alan HGS bakiye sorgulama hizmetleri ile de araç sürücülerine çok daha çağdaş ve çok daha modern bir hizmet sunuyor. Her geçen gün hızla gelişen ve kullanımı yaygınlaşan akıllı teknolojiler ile birlikte internetin hayatın her alanında aktif bir rol üstlenmeye başlaması, dijital platform üzerinde daha geniş kapsamlı ve interaktif hizmetlerin verilmesi zorunluluğunu ortaya çıkartıyor. HGS bakiye yükleme işlemlerini de daha geniş alanda gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet servisi içerisinde sadece birkaç dakikada online HGS bakiye sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Araç sürücülerinin karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemlerinde kullanılmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde bakiye sorgulamaları konusunda büyük sorunlar yaşamasından dolayı yeni geçiş sisteminde bu soruna mobil bir çözüm sunuluyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından araç sürücülerine sunulmakta olan online HGS bakiye sorgulama işlemi ile birlikte araç sürücüleri internete erişim sağlayabildiği her yerden güncel HGS kart bakiyesinin limitini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde araç sürücüleri internet üzerinden son derece pratik bir şekilde online HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerini gerçekleştirerek, herhangi bir geçiş ihlali cezasının bulunup, bulunmadığını da yine internet üzerinden dakikalar içerisinde öğrenebiliyor. Araç sürücüleri internete bağlanabildikleri her yerden PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasındaki ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini sadece araç plaka bilgisiyle gerçekleştirebiliyor. Üstelik araç sürücülerinin PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında gerçekleştirebilecekleri HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemleri için herhangi bir üyelik ya da şifre gerekmiyor.