Gazete Vatan Logo

Plakadan Araç Sorgulama İle Çalıntı Araç Durumu Öğrenme

Araç sorgulama yaparak araçların çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Plakadan araç sorgulama ile araç üzerinde herhangi bir haciz veya borç olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Detayları incelemek için araç sorgulama haberimize göz atalım.

Plakadan Araç Sorgulama İle Çalıntı Araç Durumu Öğrenme

Sıfır araç alacaklar için gerek araç gerekse de yasal bakımdan herhangi bir sorun olmadığı gibi ikinci el araç alacakların bu tür durumlara karşı önlemlerini alması gerekmektedir. Öyle ki alınması planlanan bir araç ile ilgili kaparo vermek gibi durumlar olduğu için vatandaşlar yaşanan sorunların sonrasında mağdur duruma düşebilmektedir.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Bu nedenle de araç almadan ve herhangi bir şekilde aracı alma girişimlerinde bulunmadan önce plaka üzerinden araç sorgulama yapmanız ve bu sorgulama sonrasında işlemleri yapıp yapmamaya karar vermeniz gerekir. Bu bakımdan devlet tarafından çok kolay bir hale getirilen bu araç sorgulama hizmetlerinden yararlanarak çok kısa süre içerisinde araç ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken nokta, aracın üzerinde herhangi bir haciz işleminin olup olmadığı ile aracın çalıntı olup olmadığıdır. Bu iki kriter için yapacağınız araç sorgulama ile birlikte bu konularda bilgi alabilirsiniz. Devletin bu hizmetinden yararlanmak için vatandaşların E Devlet portalına giriş yapması gerekmektedir.

Haberin Devamı

E Devlet portalı üzerinden sunulan bu araç sorgulama hizmetinde sadece araç plakasını girmeniz yeterli olmaktadır. Bu bakımdan hiçbir zorluğu bulunmayan ve herhangi bir şekilde ücret de ödemeniz gerekmeyen bu hizmet sayesinde dakikalar içerisinde araç ile ilgili sonuç alabilirsiniz.

Yapılacak bu sorgulama sonucunda aracın trafiğe çıkış, renk gibi diğer bilgilerine de ulaşarak, araç ile karşılaştırma yapabilirsiniz. Tüm bu ön incelemeleri ile birlikte, sağlayacağınız bilgilerde herhangi bir sorun bulunmuyorsa, araç ile ilgili işlemlerinize devam edebilirsiniz. Fakat yaşadığınız herhangi bir sorun bulunuyorsa, bu noktada o araç ile ilgili herhangi bir işlem yapmayı bırakabilirsiniz. Bu sayede araç sorgulama size tüm bu konularda büyük bir destek sağlayacaktır.