Gazete Vatan Logo

PKK'nın hedefinde kaymakam, hakim ve savcılar var

PKK’nın Güneydoğu’daki operasyonların hızını kesmek için kaymakam, savcı, hakim ve ailelerini kaçırmak için çalışma başlattığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı, terör örgütünün çirkin planlarıyla ilgili genelgeyi 81 ilin valiliğine ulaştırdı…

PKK'nın hedefinde kaymakam, hakim ve savcılar var

PKK, eylemleri Türkiye’nin birçok iline yaymak amacıyla aşırı sol örgütlerle ortak hareket etme kararı aldı. “Halkların Birleşik Devrimci Hareketi” adıyla oluşturulan yapıda, örgütler “Eylemde birlik, propaganda da serbestlik” ilkesiyle hareket edecek. Bölücü örgüt, sol örgütlere silah ve mühimmat desteği de sağlayacak.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre; Terör örgütü PKK’nın Güneydoğu’daki operasyonların hızını kesmek amacıyla kaymakam, savcı, hakim ve ailelerini kaçırmayı planladığı ortaya çıktı. İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın, daha önce kendisini ziyaret eden vekillere, sol örgütlerle bir araya gelinmesi talimatı verdiği ve buna ilişkin tutanağın da devletin kayıtlarında bulunduğu bildirildi.

Kırsaldan destek gelecek

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere ve Adalet Bakanlığı’na gönderilen genelgede, bölücü terör örgütünün önümüzdeki dönemde uygulamak istediği hain plan şöyle duyuruldu:

- Şırnak Cizre ve Diyarbakır Sur’da olduğu gibi bütün ilçelerde, en kısa zamanda sözde ‘öz yönetim’in ilan edilmesi, ilçelerdeki sözde direnişin bölücü örgütün prestiji açısından çok önemli olduğundan, kırsaldaki silahlı örgüt üyeleri de yakında bu direnişe destek vermek üzere ilçelere inecekler.

Haberin Devamı

- Askeri birliklerin, polis özel harekat timlerinin kendi konuşlu olduğu bölgede kalmalarını sağlamak maksadıyla sözde “öz yönetim’ ilanının yapılmadığı ilçelerde de ses getirici küçük eylemler yapılmasını planladı.

- Bu kapsamda sözde ‘sivil savunma güçleri’ tarafından güvenlik güçlerine ateş edilip kaçılması, ses bombası atılması, güvenlik güçleri, adli, mülki personel ailelerine yönelik eylem yapılması, ilçe merkezleri duvarlarına tehdit içerikli yazılar yazılması vb. gibi güvenlik güçlerini oyalayıcı eylemlere ağırlık verecek.

Koruma önlemleri artırıldı

Hain teröristlerin, hakim, savcı ve ailelerine dönük eylem planladığına ilişkin bilgiler üzerine, hakim ve savcılar da uyarıldı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından gönderilen 10 Mart 2016 tarihli genelgede şöyle denildi: “Son dönemde artan terör olayları da dikkate alınarak, ilgili güvenlik birimleriyle irtibat halinde olunarak gerekli güvenlik tedbirlerinin aldırılması ve konuyla ilgili gereken hassasiyetin gösterilmesi, keyfiyetin merkezdeki cumhuriyet savcıları ile mülhakat cumhuriyet başsavcılıklarına ve bilgileri bakımından mahkemelere de duyurulması hususlarını rica ederim.”

Haberin Devamı