Gazete Vatan Logo

PKK Tunceli'de karakola saldırdı!

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı

TUNCELİ merkeze bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu’na akşam saatlerinde 4 ayrı noktadan saldırmak isteyen PKK’lılar geri püskürtüldü.

Tunceli ile Ovacık ilçesi arasında bulunan ve il merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta yer alan Sarıtaş Jandarma Karakolu’na bugün akşam saat 18.00 sularında kalabalık PKK’lı grubu saldırı düzenlemek istedi. Güvenlik güçlerinin karakolun çevresinde bulunan ormanlık alandan karakol mevzilerine sızmak isteyen PKK’lıları termal kameralarıyla fark etmesiyle, bölge yoğun ateş altına alındı. Karakol mevzilerine sızmayı başaramayan PKK’lı gruplar bu kez 4 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenledi.

Karakolda bulunan jandarma özel hareket timlerinin ve karakol askerlerinin anında karşılık vermesiyle PKK’lılar ile çatışma çıktı. Dağlık ve ormanlık alandan karakol yakınlarına kadar sızan PKK’lıların özellikle karakol mevzilerini Biksi marka uzun namlulu silahlar ile ateş altına almak istemesiyle birlikte karakol içindeki topçu birlikleri PKK’lıların ateş açtığı bölgeleri yoğun topçu ateşe ve uçaksavar ateşi altına aldı. Israrla karakol mevzilerine ve karakol içindeki binalara saldırmak isteyen PKK’lılar gizlendikleri yerlerden sürekli ateş açmaya devam edince bu kez Tunceli jandarma komutanlığı ile 4. komando Tugayı’ndan çok sayıda asker karakola hakim tepelere indirildi. Bölgeye yeni gelen birlikler ile teröristler arasında da çatışmanın yaşandığı belirdi.

Çatışmada ölen yada yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınmazken,Tunceli Vliliği PKK’lıların birçok noktada Sarıtaş Kaakoluna saldırmak istediğini ancak güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle PKK’lı grubun geri püskürtüldüğünü bölgede operasyonların devam ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı