Gazete Vatan Logo

Piyanist Fazıl Say'ın babası Ahmet Say hayatını kaybetti

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın 86 yaşındaki babası Ahmet Say hayatını kaybetti. Say ailesi tarafından cenaze töreniyle ilgili yapılan açıklamada “Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlanacaktır” denildi.

Piyanist Fazıl Say'ın babası Ahmet Say hayatını kaybetti

Piyanit ve bestekar Fazıl Say'ın babası müzik yazarı, müzik eğitimcisi ve edebiyatçı Ahmet Say, Ankara'da tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi. Vefat haberini oğlu Fazıl Say, Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

"Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Ahmet Say, Türkiye’nin en değerli aydınlarından biriydi. Tüm müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağolsun. 86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı. Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilşkisidir, son anına kadar" dedi.

KILIÇDAROĞLU: SANAT CAMİAMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Say'ın vefatına ilişkin, "Değerli müzik yazarı, müzik eğitimcisi ve edebiyatçı Ahmet Say'ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Değerli aydınımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun" açıklamasında bulundu. 

SAY AİLESİNDEN CENAZEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Vefat eden sanatçı Ahmet Say'ın ailesi, cenaze töreniyle ilgili açıklamada bulundu. Ahmet Say'ın oğlu piyanist ve bestekar Fazıl Say'ın Twitter hesabından paylaştığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Değerli müzikolog ve yazar Ahmet Say'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ahmet Say için 12 Mayıs Perşembe günü saat 10.30'da Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde bir anma töreni düzenlenecek, ardından Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlanacaktır."