Gazete Vatan Logo
GündemPastırma yazı geliyor!

Pastırma yazı geliyor!

Pastırma yazı geliyor!

Pazartesi-çarşamba arasında hava yazı aratmayacak

Haberin Devamı

Türkiye'de 7 Kasım'a kadar özellikle de önümüzdeki pazartesi-çarşamba arasında hava neredeyse yazı aratmayacak. Birçok kentte kasım ortalama sıcaklığı 15 dereceyi geçmezken, yeni haftada sıcaklıklar 25 dereceye kadar yükselecek.

Ancak ayın 8'inden sonra soğuklar gelebilir. Bugün en fazla yağış Batı Karadeniz'de var.

Beş büyük kentin hava koşullarına gelince: İstanbul'da sabah yer yer etkili olan yağmur, öğle kesilecek ve güneş çıkacak, ancak karayel estiğinden hava serin, sıcaklık 19-20 derece. Yarın hava daha ılık olacak.

Ankara'da sadece kısa süreli yağmurlar var sıcaklık 19 derece. Pazar güneşli geçecek. İzmir az bulutlu 25 derece. Bursa'da öğleden itibaren bulutlar dağılacak, Adana biraz bulutlu 27 derece.



Marmara'da Edirne ve Çanakkale'de hava açıyor, Sakarya, Kocaeli arasında ise öğleden sonraya kadar yerel yağmurlar var. Bölgede sıcaklık çok az düşüyor, 20-23 derece, pazar güneşli ve ılık bir gün olacak.

İç Anadolu'da Eskişehir, Yozgat, Sivas arasındaki kesim de sağanak geçişlerinden etkilenecek ama sonraki 4 gün hava güneşli. Hafta sonu 17-20 derece civarında olacak sıcaklık, gelecek hafta 25'lere çıkacak.

Ege'yi bulutlar terk etmeye başlıyor. Önümüzdeki çarşambaya kadar da yağış yok, rüzgar zayıf olduğundan, öğle saatlerinde hava yazdan farksız olacak Akdeniz'de Isparta çevresinde kısa süre yağmur olabilir, kıyılar daha açık, pazar günü güneşli geçecek, Antalya 26 derece. Güneydoğu'da hafif yağmur var, Gaziantep 22 derece.

Doğu Anadolu'da hafta sonu Malatya, Elazığ, Van, Erzurum çevresinde yerel ve kısa süreli yağmurlar görülebilecek. Erzurum 15, Malatya 20 derece.

Karadeniz'de Bolu, Karabük, Kastamonu ve Samsun'a kadar sağanaklar var. Pazar günü ise Trabzon-Rize arasında orta kuvvetli yağmur beklenirken, bu sefer batıda hava açacak.

Sakarya ve Kocaeli'de sağanak yağış

Sakarya ve Kocaeli'de etkili olan sağanak, Sakarya ve Kocaeli'nin bazı ilçelerinde elektrik kesintisine neden oldu.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'den (SEDAŞ) alınan bilgiye göre, Gebze, İzmit ve Sakarya'da dün akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve fırtına ulaşımı aksatıp, enerji şebekesinde arızalara yol açtı.

Gebze'de yıldırım düşmeleri sonucu Çayırova'da akşam saatlerinde elektrik kesintisi meydana gelirken, Kocaeli'de şimşeklerin elektrik şebekesinin bazı bölgelerinde zarara yol açması da kesintilere yol açtı.

Gece saatlerinde gök gürültüsü ve şimşekle başlayan sağanak ve fırtınanın bölgede etkisini artırması nedeniyle Gebze, Darıçayırı ve Çayırova ilçelerinde hatlara düşen yıldırım 4 kez bölgede elektrik kesintisine neden oldu.

Sakarya'da ise fırtınanın etkili olduğu Yazılı Gürgen ve Çaybaşı'nda uzun süreli enerji kesintisine neden oldu ve kuvvetli rüzgarların, ağaçları devirmesi nedeniyle enerji nakil hatları da zarar gördü.

Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerinde bazı mahallere bir süre elektrik verilemezken, SEDAŞ ekipleri de kesintilerin giderilmesi için geniş çaplı çalışma başlattı.

SAĞANAK YAĞMUR BURSA’DA ETKİLİ OLDU

BURSA’da dün gece etkili olan sağanak yağış Orhangazi ve Orhaneli ilçelerinde etkili oldu. Bir çok ev ve işyerine su bastı. Yetersiz kalan itfaiye ekipleri vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Bursa’da dün gece başlayan ve etkili olan sağanak yağışta, Orhaneli İlçesi’nde, bu yıl 2 milyon TL harcanarak hizmete sokulan yağmur suyu ishale hatt çöktü. İlçede bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Bazı aileler ev ve işyerindeki suları itfaiye ekipleri gelemediğ için kendileri boşaltmak zorunda kaldı.

Sağanak yağmur, Orhangazi ilçesinde de etkili oldu. Aralarında Kaymakamlık Lojmanının da bulunduğu bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Artan ihbarlar karşısında yetersiz kalan ilçe belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yağışlar nedeniyle Orhangazi ve Orhaneli ilçesindeki hasar tesbit çalışmaları devam ederken meteroloji yetkilileri son 24 saat içersinde Bursa’da metrekareye 24 kilo yağmur düştüğünü açıkladı.