Gazete Vatan Logo

Otobüsü taşlayıp şoförü dövdüler

Şöfor 6 yaşındaki bir çocuğa çarptı

Adana’da PKK yandaşları, bir otobüsü taşladı. Taşlardan yaralanan şoför kontrolü kaybedip 6 yaşındaki bir çocuğa çarptı. Çocuk ölünce göstericiler şoförü hastanelik etti.

Olay önceki akşam merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. Ali Köse yönetimindeki 122 numaralı Levent-Balcalı hattında yolcu taşıyan belediye otobüsü, PKK yandaşları olduğu belirtilen grup tarafından düzenlenen gösteri sırasında taşlandı. Başına taş isabet eden sürücü Ali Köse, kaçmak isterken, aracın kontrolünü kaybetti ve yol kenarındaki İbrahim Taşkıran’a çarptı. Çocuk yaşamını yitirirken, otobüsten indirilen Ali Köse, öldüresiye dövüldü.

Öldü sanıp kaçtılar

Kafatasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Ali Köse, öldüğü sanılarak olay yerinde bırakıldı. Olaya müdahale eden polis tarafından ağır yaralı olarak Adana Numune Hastanesi’ne götürülen Köse, yapılan ilk müdahalenin ardından, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Polis, kaza ve şoförün linç girişimiyle ilgili soruşturma başlattı.

2 şoförün de kolu kırılmış

Daha önceki iki ayrı olayda dövülerek yaralanan belediye otobüs şoförleri Bülent Elma ve Mustafa Zorlu da ağır yaralı olan meslektaşlarına destek vermek için hastaneye geldi. Kolları kırık olan şoförler, halka hizmet ederken can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

Yoğun bakımda

Şoför Ali Köse yoğun bakıma alındı. Babası Mahmut Nedim Köse, oğlunun hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi ve “Kendisi nişanlıydı, iyi bir haber bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı