Gazete Vatan Logo

Otobüsler neden ücretsiz (6 Ekim)? Otobüsler bugün neden bedava, 6 Ekim'de ne oldu? İETT ücretsiz geçiş 6 Ekim

6 Ekim bugün otobüslerin neden ücretsiz olduğu sorgulanıyor. İstanbul'daki vatandaşlar, akbillerini kullandıklarında ücretsiz geçiş hakkı olduklarını gördü. İETT’nin bugün ücretsiz olup olmadığı sorgulanırken, neden ücretsiz olduğuna dair de aramalar arttı. Peki, Otobüsler bugün neden ücretsiz?  6 Ekim otobüsler neden bedava? İETT (akbil) bugün ücretsiz mi? 6 Ekim’de ne oldu?

Otobüsler neden ücretsiz (6 Ekim)? Otobüsler bugün neden bedava, 6 Ekim'de ne oldu? İETT ücretsiz geçiş 6 Ekim

Bugün vatandaşlar toplu taşımayı kullandıklarında akbillerini okuttular ve ücretsiz yazısını gördüler. İETT toplu taşımanın ücretsiz olduğunu gören vatandaşlar otobüs, metro ve vapurların bugün neden ücretsiz olduğu araştırmaya başladı. Arama motorları aracılığıyla otobüslerin neden ücretsiz sorgulanıyor. Peki, Otobüsler neden ücretsiz? 6 Ekim otobüsler (akbil) neden bedava? İETT ücretsiz geçiş ile ilgili merak edilenler…

OTOBÜSLER NEDEN ÜCRETSİZ (6 EKİM)?

6 Ekim Cuma günü İstanbul'un Kurtuluşu olması sebebiyle saat 23.59'a kadar otobüs, metrobüs, marmaray ve vapur seferleri ücretsiz olarak kullanılabilecek.

6 EKİM’DE NE OLDU?

İtilaf Devletleri'nin donanmaları, 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması temelinde 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa limanına demir attılar ve İstanbul'a girdiler. Bu işgal eylemi, resmi bir işgale dönüşmeden önce 16 Mart 1920'ye kadar devam etti.

Ancak 6 Ekim 1923 tarihinde, Şükrü Naili Paşa tarafından komuta edilen 3. Kolordu, İstanbul'a girdi ve işgal resmen sona erdi. İstanbul'un bu işgalden kurtuluşu, toplamda 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim'i, bu önemli tarihin anısına İstanbul'un kurtuluş günü olarak kabul edildi ve kutlamalar başladı.

Haberin Devamı