Gazete Vatan Logo

Onur Ödülü Sun’un

Her yıl verilen ‘Onur Ödülü Altın Madalyası’nın 23’üncüsü, Muammer Sun’a verildi

ANKARA - Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın, Türkiye’nin çok sesli müziğine büyük emeği geçen besteci, yorumcu ve eğitimcilere her yıl verdiği ‘Onur Ödülü Altın Madalyası’nın 23’üncüsü, Muammer Sun’a verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın, Ankara’-nın soğuk havasına sıcak bir atmosfer kattığını belirterek, “Sanat yaşamı bir ışık huzmesi olarak nitelendirilebilecek Muammer Sun, bu yıl ödüle layık görüldü” dedi. Günay, daha sonra ‘Onur Ödülü Altın Madalyası’nı Sun’a verdi.

Sun da, “Hayatımı müziğe vakfettim. Bu yüzden bu ödül, bir vakfın bir başka vakfa ödülüdür” dedi. Gecede daha sonra Şef Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, Sun’un İzmir Rapsodisi ile Kurtuluş ve Cumhuriyet film müziklerinden Bozkırın Sesi, Sevda Çiçeği, Ziraat, Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa, Denizcilerin Şarkısı ve Yaşa Mustafa Paşa eserlerini seslendirdi.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın gecesine 10. Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer, eşi Semra Sezer, Kültür Bakanı Günay ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı