Gazete Vatan Logo

Online GSS ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok daha kolay!

Online olarak GSS ve BAĞ-KUR prim borcunuzu kolayca sorgulayabilirsiniz. Online olarak borç sorgulama nasıl yapılır ve borç sorgulama hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

Online GSS ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok daha kolay!

Çalışma Bakanlığı 1 Ocak 2012 tarihinde hiç bir sigortası bulunmayan, aylık veya geliri olmayan, herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların genel sağlık sigortası primlerini ödeyerek sağlık hizmetlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağlamıştır. Vatandaşlar genel sağlık sigortasından yararlanabilmek için öncelikle gelir testi yaptırması gereklidir. Gelir testi yaptıktan sonra eğer hiç bir geliri yok ise aylık makul bir ücrete genel sağlık sigortasından yararlanabilecektir. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyen vatandaşlar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyenler her ay düzenli olarak prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Ne kadar prim veya sigorta yatırmanız gerektiğini ise GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden borç sorgulama işlemini SGK kurumunun internet sitesinden gerçekleştirilebilir. SGK kurumunun internet sitesinden GSS borç sorgulaması işlemi için ilk önce SGK kurumunun resmi web sitesine giriş yapılmalıdır. Ana sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden E-SGK seçeneği seçildikten sonra alt tarafında açılan seçeneklerden e-hizmetler seçeneği seçilmelidir. Bu seçenek seçildikten sonra açılan sayfadan istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. GSS prim borcu sorgulama işlemi için sistem sizi E-Devlet sistemine yönlendirecektir. E-Devlet sisteminden de işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sistem sizi E-Devlet sayfasına yönlendirdiğinde direk Sosyal Güvenlik Kurumunun işlemlerinin yapılacağı sayfayı karşınıza getirecektir. Buradan GSS prim borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için diğer hizmetler bölümünden Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra sistem sizi giriş sayfasına yönlendirecektir. Giriş yapabilmek için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile 2 TL karşılığında istediğiniz PTT kurumundan alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur Borç Sorgulama

Esnaf ve tarım işiyle uğraşan vatandaşların bağlı oldukları kurum ise bağ-kur kurumudur. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar sağlık hizmetinden yararlanabilmek için her ay düzenli olarak prim yatırması gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşlar sağlık hizmetinden yararlanabilir. Bağ-Kur kurumuna her ay ne kadar prim ödemeniz gerektiğini ise bağ-kur borç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur borç sorgulama işlemini de yine SGK kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra yine aynı şekilde ana sayfada bulunan üst seçeneklerden e-sgk seçeneğin seçilmelidir. Sistem sizi E-Devlet sistemine yönlendirdikten sonra buradan bağ-kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden 4B hizmetleri bölümünün alt seçeneklerinden 4B borç durumu seçeneği seçilmelidir. Seçtikten sonra sistem sizi giriş sayfasına yönlendirecektir. Giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı