Gazete Vatan Logo

Oğlunun çorabını elinden düşürmedi

Sur’da şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in acı haberi Ordu’daki baba evine ateş gibi düştü. 60 yaşındaki anne Esme Özdemir, oğlundan kalan çoraba bakıp bakıp ağladı.

Oğlunun çorabını elinden düşürmedi

Ordu’nun Akkuş İlçesi’ne bağlı Salman Mahallesi’nde şehit Nuh Özdemir’in babasının evinde yas var. Tuğlalı tek katlı evde kalan şehidin annesi Esme Özdemir ve oğlu 23 yaşındaki Erol Özdemir, askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. Şehit oğlunun 5 aylık hamile olan eşi, 24 yaşındaki Leyla Özdemir ile birlikte Samsun’da bulunan babası 63 yaşındaki Mehmet Özdemir de acı haberi alınca kahroldu. Oğlunun şehit olmadan 4 gün önce helallik alarak evden ayrıldığını ve Diyarbakır’a döndüğünü, kendisine de giderken çoraplarını verdiğini belirten anne Esme Özdemir’in ağıtları yürek yaktı:

Ben de ağlayacakmışım!

“Çoraplarını bile bana bıraktı giderken, ’Hep izin alıyorlar yavrum, sen de al’ dedim. Onu doya doya kucakladım. ’Anam hakkını helal et, ben gideyim’ dedi. ’Bir hafta ertele’ dedim. Gitti, duramadı. 4 oğlum vardı, 3 oğlum kaldı. Vatan sağ olsun, ne diyeyim yavrum senin için. Şehit anaları ağlarken ben de ağlıyordum, onlarla yavrum. Ben de ağlayacakmışım datlu yavrum.” n Nedim KOVAN DHA

Haberin Devamı


Son Selfie: Şehidin kardeşi Erol Özdemir, “Eşi hamileydi 5 aylık. Erkek çocuğu olacaktı, çok sevinmişti” diye ağladı.

Şehit ailesine yeni ev

Uzman Çavuş Özdemir’in Ordu’nun Akkuş ilçesi Salman Mahallesi’nde bulunan baba evi görenlerin yüreklerini dağladı. Tek katlı ahşap binada oturan şehidin anne ve babasına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz sahip çıktı. Şehidin evinin medyada yer alması üzerine harekete geçen Başkan Yılmaz, facebook hesabından şu mesajı verdi: “Diyarbakır Sur’da şehit düşen evladımız Nuh Özdemir’in baba ocağının fotoğraflarını basın yoluyla gördüm ve gereken talimatları verdik. Evi yeniden yapacağız. Milletimizin başı sağ olsun.”

Yaklaşık 1 metre karın olduğu ilçede şehidin baba evinin bulunduğu 8 kilometrelik mahalle yolunun tipi nedeniyle karla kapalı olmasından dolayı ekiplerde eve 4 saatte ulaşabildi. Şehit evine gitmeye çalışan gazeteciler de don ve tipi nedeniyle zor anlar yaşadı.

Alyansını kalbine taktı

Sur’daki operasyonlar sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 6 yıllık Uzman Çavuş 29 yaşındaki Kenan Karabacaklı, memleketi Aydın’ın Karacasu ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit eşi Gülşah Karabacaklı, boynuna taktığı zincirde asılı eşinin alyansı ve yakasındaki fotoğrafını sık sık öptü ve “Sen benim hayat arkadaşım, eşimsin. Ben seni yalnız bırakmayacağım” diye ağladı.

Haberin Devamı

Babaya veda

Sur’da PKK’lı teröristlerin açtığı ateşle vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı Asker Hastanesi’nde kurtarılamayarak şehit olan Özel Harekat polisi Musa Yüce’nin cenazesi, memleketi Kayseri’nin Bünyan ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Zehra, babasına veda ettiğinin farkında bile değildi.