Gazete Vatan Logo

O Polat değil Kemal Sunal'ı seyrederdi

"Fatih, yaşıtlarından farklıydı. Çit dikiş yapıyor diye alay konusu olurdu. Ama o kavga etmeyi, mafya dizilerini sevmezdi. Beraber Kemal Sunal filmlerini seyrederdik"

Fatih Can, prematüre bir bebek olarak dünyaya geldi. İkiz kardeşi Oğuz, bu zorlu süreci atlattı ama Fatih'te bazı komplikasyonlar oluştu. Gelişimi yaşıtlarından daha yavaştı... Fakat çift dikiş de olsa, okumayı sürdürdü. Levent Lütfü Banat İlköğretim Okulu'nda, kendisinden 3 yaş küçük sınıf arkadaşlarıyla aynı sırayı paylaşıyordu. Bazen 17 yaşında olduğu için dalga geçenler oluyordu ama o hep suskunluğunu koruyor; "çocuk acımasızlığını" sineye çekiyordu.

'Baron bana bulaşıyor'
Sınıf arkadaşı C.B., bu şakaları belki de en ileriye götürenlerden biriydi. Arkadaşlarının dikkatini, Kurtlar Vadisi dizisine özenip kendini "Baron" ilan etmesiyle çeken 14 yaşındaki C.B., cebinde taşıdığı kelebek bıçağa da güvenerek, her geçen gün dozajı artırdı. Ama yaşıtlarını kasıp kavuran mafya dizilerine hiç prim vermeyen Fatih Can, tartışmaya girmekten kaçındı. Bir süre sonra dayanılmaz hale gelen olayları okul yönetimine aktardı. Bu yüzden idareden uyarı alan C.B., bunu hazmedemedi ve 'Baron' olduğu için de intikamını acı aldı.

'Mafyacılara' acırdı
Fatih'in ölümüyle dünyası yıkılan ikiz kardeşi Oğuz, onun ne kadar sakin bir çocuk olduğunu anlatırken gözyaşlarına boğuluyordu: "Benim kardeşim kimseye düşmanlık beslemezdi, kimseyle arası bozuk değildi. Biz hiç mafya filmi seyretmedik. Fatih öyle şeyleri sevmezdi. Hatta bu tür şeylere özenenlere de acırdı. Fatih'le birlikte Kemal Sunal filmleri ve çizgi film seyrederdik..."

Haberin Devamı