Gazete Vatan Logo

‘O da şarkı söylüyor’

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, dün İstanbul’daki Beyoğlu Cezayir Restoran’da mizahçılar Kemal Aratan, Tuncay Akgün, Suat Özkan, Kemal Gökhan Güven, Bahadır Boysal, Sefer Selvi, Musa Kart, Mehmet Çağçağ, İzel Rozental, Can Barslan, Sarkis Paçacı, Cem Dinlenmiş ve İpek Özsüslü ile bir araya geldi.

“Selo ile Mizahçıların Buluşması” adlı toplantıya Demirtaş eşi Başak Demirtaş ile birlikte katıldı. Demirtaş sohbet havasında geçen toplantıda, “Gazeteci Can Dündar’a MİT TIR’ları ile ilgili haber nedeniyle soruşturma açıldığı” sorusuna “Bu silahlar karşıya gittikten sonra, orada kime ulaştığı, nasıl dağıtıldığı konusunda hiç kimse garanti veremez” diye yanıt verdi.

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “pop star” benzetmesinin sorulması üzerine, “Kendisine nerede mikrofon uzatılsa, ’beraber yürüdük bu yollarda’ falan, gece gündüz bunu söyleyen adam, bir türkü söyledik diye, bizi pop star ilan etti. Uzatın bir mikrofon anında duyarsınız, ’beraber yürüdük biz bu yollarda’ diye...” dedi.

Haberin Devamı

Eşi onu tarif etti

Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, biz gazetecinin kendisine yönlendirdiği, “Demirtaş’ı nasıl tarif edersiniz? Bugün gelinen noktadan memnun musunuz” sorusuna “Evde nasılsa, dışarıda biraz üzerine siyaset katarak davranıyor da, göründüğü gibi. Esprili, zeki, sabırlı, anlayışlı. Göründüğünden daha fazla şeyler de katabilirim, onları katmayayım” diye yanıt verdi.