Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum ve Emekli Maaşı Hesaplama Detayları

Ne zaman emekli olurum sorgulama başlığı ile yayınlanan hizmetler sayesinde emeklilik konusunda bilgi alınabilir. Haberimizde emeklilik yaşı hesaplama ve emekli maaşı hesaplama detaylarını bulabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum ve Emekli Maaşı Hesaplama Detayları

SGK üzerinden yapılan işlemlerin büyük bir kısmı emeklilik ile ilgilidir. Çalışan kişilerin emekli olabilmesi amacıylasağlanan sigorta neticesinde vatandaşlar emeklilik sorgulama hizmetlerinden yararlanarak emekliliklerine dair bilgi alabilmektedir. Bu konudaSGK tarafından oluşturulan farklı emeklilik sorgulama hizmetlerinden yararlanılması yeterli olacaktır. Emeklilik sorgulama konusunda en çok ilgi gören hizmetlerden birisi ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Vatandaşların ne zaman emekli olacağını öğrenebileceği ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde emeklilik tarihi ile ilgili bilgi alınabilmektedir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SSK MAAŞ SORGULAMA

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili sayfada yer alan formun detaylı bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Böylece yapılacak olan emeklilik sorgulama hizmetinden doğru sonuçlar alınabilecektir. Emeklilik sorgulama için kullanılacak olan ne zaman emekli olurum hizmeti, ayrı sayfa üzerinden kullanıma sunulduğu için diğer SGK hizmetlerinde olduğu gibi e devlet kapısı üzerinden işlem yapılması mümkün değildir.

Haberin Devamı

Emekli Maaş Dökümü

Emeklilik sorgulama olarak yapılabilecek diğer bir işlem ise emekli maaş dökümüdür. Emekli maaşı dökümü sadece emekli olan kişiler için geliştirilen bir uygulama olduğu için sadece emekli vatandaşların online olarak Emekli maaşı dökümü alabilmektedir. Emekli maaşı dökümü için e devlet kapısına giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yapıldıktan sonra sistemde yer alan emeklilik sorgulama hizmetlerinden maaş dökümü hizmetine tıklanması gerekmektedir. Seçim ile birlikte ekranda hangi dönem için emeklilik sorgulama yapılacaksa, o dönemin seçilmesi gerekmektedir. Seçimin ardından ise ekranda ilgili dönme için döküm yer alacaktır. Dökümde ilgili ay içerisinde alınan maaş ile ilgili detaylar yer alacağı için kolayca bilgi alınabilmektedir.

Gerek emeklilik sorgulama gerekse de diğer SGK hizmetleri, resmi bilgiler üzerinden sorgulama yapan vatandaşlara bilgiler sunmaktadır. Bu açıdan tüm bilgiler güvenli ve kişiye özel doğru bilgilerdir.

Haberin Devamı