Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Kriterlerinizi Öğrenin

Ne zaman emekli olurum sorgulama yaparak emeklilik kriterlerinizi öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum ile emeklilik tarihinizi öğrenmek ve emeklilik yaşı hesaplama işlemleri için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Kriterlerinizi Öğrenin

Çalışan kişilerin sigorta ödemeleri ile birlikte, belli primi doldurmasının ardından emekli olabilmesi mümkün olmaktadır. Emeklilik için gerekenler, belli bir hizmet süresi, gerekli primlerin doldurulması ve emeklilik için gerekli yaşa girilmesi gerekir. Belirtilen şartların sağlanması ile birlikte kişilerin emekli olabilmesi mümkündür. Fakat tüm çalışanlar için sabit ve herkes için geçerli bir emeklilik kriteri bulunmadığı için, kişilerin sigortaları üzerinden hesaplama yapması gerekmektedir.

SSK HİZMET SORGULAMA


SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Hangi kriterler üzerinden emekli olacağını öğrenmenin en kısa yolu, ne zaman emekli olurum sorgulaması yapmaktır. Yapacağınız sorgulama ile gerekli kriterlere ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum sorgulama için ilk olarak SGK tarafından oluşturulan sayfaya giriş yapmanız gerekir. Giriş işlemlerinizin ardından ise sorgulamanızı yapacağınız form açılacaktır. Formdaki bilgileri girmeniz ile birlikte, kolayca emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapacağınız ne zaman emekli olurum sorgulaması sonrasında emekli olacağınız tarih gün, ay ve yıl olarak belirtilecektir. Böylece emekliliğinize dair kesin bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Yapılan emeklilik hesaplamasında, SGK kriterleri doğrultusunda hesaplama yapıldığı için herhangi bir yanlışlık yapılması mümkün değildir. Fakat gireceğiniz bilgilerin ve prim sayılarının doğru olması gerekmektedir. Aksi halde sizin yapacağınız bilgiler sonrasında emeklilik tarihi yanlış hesaplanabilir.

Ne zaman emekli olurum sorgulaması 4A, 4B ve 4C sigortalıları için ayrı sayfalar üzerinden hizmete sunulmuştur. Sigorta türünüze göre yapacağınızseçim ardından ilgili emeklilik hesaplama formlarını doldurmanız yeterli olacaktır.

Ne zaman emekli olurum sorgulaması yaptığınızda emeklilik tarihinizin yanında, hangi şartlar üzerinden emekli olacağınızı da öğrenebilirsiniz. Hangi yaşta emekli olacağınızı, ne kadar primini doldurduğunuzda emekli olacağınızı ve hizmet sürenizi yapacağınız sorgulama sonrasında öğrenebilirsiniz. Böylece farklı bir hesaplama yapmanıza gerek kalmadan hem emeklilik tarihinizi hem de emeklilik şartlarınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı