Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Hesabı İle Emeklilik Yaşınızı Öğrenin

Emeklilik yaşı hesaplama için ne zaman emekli olurum uygulaması kullanılmaktadır. Uygulama ile emeklilik gerekli prim ve gün sayıları hesaplanabilmektedir. Detaylara bakalım.

Ne Zaman Emekli Olurum Hesabı İle Emeklilik Yaşınızı Öğrenin

Emekli olmak için gün sayan vatandaşlar, bu konuda online olarak işlem yaparak bilgi sağlayabilmektedir. Üstelik sadece emeklilik gün sayısı sorgulama için değil, tüm emeklilik durumu için yapılacak emeklilik gün sayısı sorgulama işlemleri sayesinde, emeklilik için kaç gün kaldığı ve ne zaman emekli olunacağına dair bilgi alınabilmektedir. Bu konuda SGK tarafındanuygulamalaroluşturulduğu için güvenli bir şekilde emeklilik gün sayısı sorgulama yapılarak bilgi sağlanabilmektedir

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Emeklilik gün sayısı sorgulama işlemlerinin yapılmasıiçinvatandaşların SGK’nın resmi uygulaması olan ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanması gerekmektedir. İlgili uygulamada yer alan formun doldurulması ile birlikte emeklilik gün sayısı sorgulama işlemleri de yapılmış olacaktır. Bu kapsamda sadece emeklilik gün sayısı sorgulama işlemleri için değil, emeklilik konusunda kapsamlı bir şekilde hizmet veren ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte emeklilik gün sayısı sorgulama işlemleri de yapılmış olacaktır.

Haberin Devamı

Emeklilik gün sayısı sorgulama yaparken, vatandaşların dikkat etmesi gereken nokta, ne zaman emekli olurum sorgulama sayfasında yer alan formun doğru bir şekilde doldurulmasıdır. Prim bilgileri gibi detayların doğru bir şekilde girilmemesi halinde sistem tarafından yapılacak olan emeklilik gün sayısı sorgulama hesaplamaları da yanlış olacaktır. Bu nedenle vatandaşlar da yanlış bilgi alacaktır.

Emekli Maaş Dökümü Alma

Emekli olduktan sonra da belirtilen şekilde online olarak işlem yapılabilmektedir. Emekli maaş dökümü adı ile oluşturulan hizmet sayesinde maaş alınan dönemler için detaylı maaş dökümlerine erişim sağlanabilmektedir. Bu sayede vatandaşlar aldıkları maaşları üzerinden yapılan kesintilerden ek ödemelere kadar tüm konularda detaylı bilgi sahibi olabilmektedir. Emekli maaş dökümü alınması için e devlet kapısı üyeliği ile sisteme giriş yaparak SGK menüsü altında yer alan hizmetlerden yararlanılması gerekmektedir.

Haberin Devamı