Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olabilirim uygulaması ile emeklilik yaşınızı öğrenin!

Ne zaman emekli olabilirim uygulaması ile emekli olacağınız yaşı öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda emekli olacağınız tarihi de görebilirsiniz. Nasıl yapılacağını konusundaki bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ne zaman emekli olabilirim uygulaması ile emeklilik yaşınızı öğrenin!

Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümler SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarıdır. Çalışan vatandaşlar ve Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu kurumlardan herhangi birisine bağlı olmalıdır. Yaptıkları işe göre bu kurumlardan herhangi birisine bağlı olabilirsiniz. SSK, Bağ-Kur veya emekli sandığı kurumlarından herhangi birisine bağlı olanlar bu kurumlara prim veya sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırdıkları sigorta ve primler sayesinde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu primler eksiksiz olarak yatırmaları gereklidir. Sigorta ve primler eksiksiz olarak yatırdığınız zaman Sosyal Güvenlik Kurumu hastane ve kaza masraflarınızı karşılar.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti de çalışma hayatını sonlandıran vatandaşları emekli yapmaktır. Emekli olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli maaşı alabilir. Emekli olabilmek için ilk önce emeklilik yaşınızın gelmiş olması gereklidir. Emeklilik yaşınız geldiyse ve yatırmanız gereken prim ve sigortaları tamamladığınızda Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde interneti en iyi şekilde kullanan kurumların başında gelmektedir. İnternet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu bazı hesaplama uygulamaları geliştirmiştir. Bu uygulamalar sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı veya ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir uygulaması olan ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde uyarlamıştır.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı vatandaşlar çalıştıkları süre zarfında çalıştıkları kurum tarafından bağlı oldukları kuruma sigorta ödenmektedir. Bu sigorta sayesinde SSK kurumu altında çalışan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu ödemektedir. Ayrıca bu sigorta sayesinde vatandaşlar emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilmektedirler. SSK kurumuna bağlı vatandaşlar ne zaman emekli olabilecekleri öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebilmek için bazı sigorta bilgilerine ihtiyaç vardır. İlk olarak uygulamada cinsiyet girilmelidir. Ardından doğum tarihiniz ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Sağ tarafta bulunan maluliyetiniz var mı seçeneğine eğer maluliyet durumunuz var ise evet yok ise hayır seçmelisiniz. Erken yaşlanma durumunuz var ise yine aynı şekilde evet yok ise hayır seçeneğini seçmelisiniz. Bu bilgiler girildikten sonra mevcut bilgileri kısmına SSK prim ödenen gün sayısı bilgisini, diğer sandıklara ait gün sayısını, askerlik gün sayısını, fiili gün sayınız, yurtdışı gün sayınız ve 3600 günün doldurulduğu gün tarih gün,ay ve yıl olarak girildikten sonra gönder linkini tıkladığımız zaman SSK kurumundan ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar çalıştıkları süre zarfında Bağ-Kur kurumuna belli primler ödemektedir. Bu primler dolduğunda ve emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabiliriz. Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur kurumu için geliştirdiği ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılır. Giriş yapıldıktan sonra ilk olarak emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi gün, ay ve yıl olarak girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra maluliyet durumunuz var ise derecesi ile birlikte belirtilmelidir. Erken yaşlanma durumunuz var ise bunu da seçeneklerde belirtmelisiniz. Bakıma muhtaç çocuğunuz var ise bunu seçeneklerde belirterek ve kaç gün baktığınız cevabını da seçeneklere girmelisiniz. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra tamam linkini tıkladığımızda Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumunda çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenmek için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra yaş hesabında dikkat edilecek hususlar kısmını dikkatlice okumalıdır. Bu kısım okunduktan sonra alt tarafta bulunan doğum tarihi kısmını gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Cinsiyetinizi de girdikten sonra hizmet başlangıç ve bitiş tarihlerinizi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Hizmet türünü de size en uygun olanı seçtikten sonra emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler.

Haberin Devamı