Gazete Vatan Logo

NATO zirvesi başladı! Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. bugünkü temasları çerçevesinde önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ardından da İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı. Erdoğan daha sonra Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya geldi. Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirvenin açılışında kürsüye çıktı, "Bugün birçok karar alacağız, ittifakımızı daha da güçlendirmek için" dedi.

NATO zirvesi başladı! Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler

NATO Liderler Zirvesi Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bugün başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı İki gün sürecek zirveye İsveç, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Japonya liderleri de iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvenin gerçekleştirildiği LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'ne geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler eşliğinde alana giriş yapan Erdoğan, burada Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile kısa sohbet etti.

FİNLANDİYA'YA ALKIŞLI KARŞILAMA

Ülke liderleri resmi karşılama töreni ve aile fotoğrafı çekiminin ardından iki gün sürecek zirvenin ilk oturumuna katıldı. Oturumun açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, üye olarak ilk kez NATO zirvesine katılan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’yü liderle birlikle alkışlayarak tebrik etti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’ı da “Hoş geldiniz” diyerek alkışlayan Stoltenberg, “Dün varılan mutabakatın ardından yakında İsveç'i de tam üye olarak kabul edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı


ERDOĞAN MACRON İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirve kapsamındaki temaslarının ilkini Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdi.

Liderler NATO zirvesi öncesi bir araya geldi. Zirve’de İsveç'in NATO üyeliği, ittifakın yeni askeri planları ile Ukrayna-Rusya savaşındaki son durumun masaya yatırılacak

ERDOĞAN SUNAK İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'la görüşmesinin ardından İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile de bir araya geldi. Liderler NATO zirvesi öncesi bir araya geldi. Resmi karşılamanın ardından aile fotoğrafı çekildi.

Alman Şansölye görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada 'AB ile Türkiye arasındaki ilişkileri nasıl daha fazla geliştirebileceğimiz konusunda Erdoğan ile görüşeceğim' ifadesine yer verdi.

ERDOĞAN-TRUDEAU GÖRÜŞMESİ SONLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile yaptığı görüşme sonrası 'NATO Zirvesi'ndeki ikili temaslarımıza Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeyle devam ettik. Ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN MELONİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile yaptığı görüşme sonrası 'İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Vilnius'ta bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye, NATO müttefiki olduğu İtalya ile güçlü iş birliğini sürdürecek' dedi.

ERDOĞAN SCHOLZ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüştü.

KRİTİK GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK KARE

Cumhurbaşkanı Erdoğan programı kapsamında bugün saat 18:00'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek. Kritik görüşme öncesi iki lider arasındaki ilk kare ise basına yansıdı.