Gazete Vatan Logo

Nakdi ücret desteği yatmayan ne yapacak? İBAN numarası hatalı olan nakdi ücret desteğini PTT’den nasıl alacak?

Nakdi ücret desteği ödemeleri dün başladı. Kısa çalışma ödeneği alamayan ve işsizlik maaşı başvurusu yapmasına rağmen bu haktan faydalanmayan vatandaşlara aylık 1.170 TL, günlük 39.34 TL destek ödemesi yapılıyor. İŞKUR tarafından ödenen nakdi ücret desteği ile ilgili dün ‘’nakdi ücret desteği ödemeniz, İŞKUR’a kayıtlı İBAN Kaydının Hatalı olması durumunda PTT şubelerinden yapılmaktadır’’ uyarını görenler tarafından merak edildi. Peki, Nakdi ücret desteği yatmayan ne yapacak? İBAN numarası hatalı olan nakdi ücret desteğini PTT’den nasıl alacak?

Nakdi ücret desteği yatmayan ne yapacak? İBAN numarası hatalı olan nakdi ücret desteğini PTT’den nasıl alacak?

Kısa çalışma ödeneği alamayan ve işsizlik maaşı alma şartlarını sahip olmayanlar için 3 ay boyunca verilecek 1.170 TL nakdi ücret destek ödemeleri dün başladı. 17 Nisan’da çıkarılan yasa ile aylık nakdi ücret desteği, brüt 1.177 TL olmakla birlikte 8.93 TL’lik damga vergisi düşüldükten sonra net 1.168 TL olarak ödenecek. 17 Temmuz tarihine kadar işsiz kalınan veya ücretsiz izinde geçen süreler için hesaba yatacak nakdi ücret desteği 14 günlük ödeme olarak yani 545 TL yapıldı.

İBAN NUMARASI HATALI OLAN NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNİ PTT’DEN NASIL ALACAK?

Ücretsiz izne çıkartılanların nakdi ücret desteğinden yararlanabilmesi için başvurular SGK’nın işveren sistemi üzerinden (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) işverence yapılacak. İşsiz kalanlar ise başvurularını İŞKUR’un internet sitesi üzerinden (https://esube.iskur.gov.tr ) yapacaklar. İşsizlik maaşı çıkmayanlara doğrudan nakdi ücret desteği verilecek.

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlara, emekli aylığı almamaları artıyla nakit ücret desteği verilecek.

Haberin Devamı

İşveren, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ücretsiz izin bildiriminde bulunacak, çalışanı ‘Pandemi Ücretsiz İzin’ olarak kayıt ettirecek; SGK, bu bilgileri İŞKUR’a iletecek ve ödeme İŞKUR üzerinden yapılacak.

Bu başvuruların da ücretsiz izin verildiği ayın ertesindeki ayın 3’üne kadar yapılması gerekiyor. İşveren, çalışanı mart ayında ücretsiz izne çıkartmışsa, 3 Nisan’a kadar başvuruyu yapması gerekiyor ki, çalışan nakit desteğinden yararlanabilsin.

15 Mart tarihinden sonra işvereni tarafından işten çıkartılan, ancak işsizlik maaşından yararlanamayanlara da yine emekli aylığı almamaları koşulu ile nakit ücret desteği verilecek.

İş sözleşmesi fesh edilenler içinse durum farklı. İşten çıkartılan ve prim ödeme gün sayısı açısından işsizlik ödeneği almaya hak kazanamayanlar, 1.177 liralık nakit desteğinden yararlanabilmeleri için kendilerinin İŞKUR’a başvurması gerekiyor. Başvuruyu da İŞKUR’un internet sitesi üzerinden yapabilirler. Ödemeler ise hem ücretsiz izine çıkanlar hem de işten çıkarılanların kendisine yapılacak ve PTT, IBAN’a havale, EFT yöntemi ile yapılacak.

Haberin Devamı

İBAN numarası hatalı olan nakdi ücret desteğini ise PTT şubesinden alacak.

İBAN NUMARASI HATALI OLAN NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNİ PTT’DEN NASIL ALACAK?

İstanbul PTT Bölge Başmüdürlüğü açıklamasında, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerinin, yaşanan yoğunluğun çalışanlar ve müşterilerin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla kapatılması kararı alındığı vurgulandı.

İstanbul PTT Bölge Başmüdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde; ''03 Nisan 2020 tarihinden itibaren, sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık. Bu süreçte sosyal yardım ödemeleriniz, PTT dağıtıcılarımız tarafından İl Emniyet Müdürlüklerimiz ile iş birliği içerisinde, kolluk kuvvetlerimiz ve bekçilerimizle birlikte evlerinizde yapılacaktır. Kapatılmayan iş yerlerimizde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetimiz durdurulabilecektir. Toplum sağlığımız için tedbirlerimizi artırmaya ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz. Anlayış ve desteğiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.''

Hizmet veren şubelerde müşteriler ve personelin ulaştığı her noktanın detaylı dezenfektasyon işlemlerine tabi tutulması, her türlü temizlik ve hijyen koşullarının sağlanması amacıyla 12.30-13.30 saatleri arasında PTT iş yerleri kapatılmıştır. İllerde oluşacak şartlara ve durumlara göre mesai düzenlemesi için İl Başmüdürlerimiz de yetkilendirildi.?

Haberin Devamı

Son olarak iki hususa dikkat çekici. Birincisi, nakit ücret desteğinden bakıcı, temizlikçi gibi ev hizmetlerinde bir ay içinde 10 günden fazla çalışanlar da yararlanabilecek. İkincisi, nakit ücret desteği alanların genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanacak.