Gazete Vatan Logo

Müthiş yükseliş! Cezaevinden protokole

4 ay öncesine kadar cezaevinde olan ve açlık grevi yapan BDP milletvekili Sarıyıldız, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Gürcistan gezisine katılıp protokolde yer aldı.

Gürcistan'a resmi bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gezisine, KCK davasından 3,5 yıldır hapiste olan ve 4 ay önce tahliye edilen HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız da katıldı.

2009'dan bu yana Mardin ve Diyarbakır Cezaevlerinde tutuklu olarak kalan ve 4 Ocak günü tahliye edilen Sarıyıldız, halen KCK davasından yargılanıyor. Sarıyıldız, Gürcistan ziyaretine ATA uçağı ile gitti ve Cumhurbaşkanı Gül'ün resmi heyetinde yer aldı. Ziyarete, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

Makine mühendisi olan Sarıyıldız, 2009 yılındaki yerel seçimlerde Cizre'de belediye meclis üyeliğine seçildi ve aynı yıl KCK davasından tutuklandı. 22 Temmuz 2011'de milletvekili seçilen Sarıyıldız, 3,5 yıl tutuklu kaldığı cezaevinde açlık grevine katılmış ve rahatsızlanınca kelepçeli olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Haberin Devamı