Gazete Vatan Logo

Muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir? Muhtarlık sonucu sorgulama: Muhtarlık sonuçları açıklandı mı (ne zaman açıklanacak)?

Muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir, Muhtarlık sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Muhtarlık seçim sonuçları için yapılan aramalar arttı. 31 Mart yerel seçimleri için yaklaşık 61 milyon vatandaş sandık başına gitti ve belediye başkanlarını seçti. Seçim sonuçları heyecanla takip edilirken muhtarlık seçimleri için sonuçlar da araştırılamaya başlandı. İşte Muhtarlık seçim sonuçları hakkında merak edilenler…

Muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir? Muhtarlık sonucu sorgulama: Muhtarlık sonuçları açıklandı mı (ne zaman açıklanacak)?

Muhtarlık sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Muhtarlık seçim sonuçlarının kontrol edileceği yer sorgulanıyor. 31 Mart 2024 muhtarlık seçim sonuçları detayları merak ediliyor. Saat 07.00'de başlayan oy verme süreci 17.00'de sona erdi.

MUHTARLIK SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Muhtarlık seçim sonuçları için detaylar YSK resmi sitesinden açıklanacak. Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

MUHTAR MAZBATASI NASIL ALINIR?

Madde 25 - Oyların sınıflanması yapıldıktan sonra seçim komisyonu tarafından bir mazbata yapılarak yerin en büyük mülkiye memurluğuna verilir. Bu mazbatada:

Seçimin başlama ve bitme tarihi,

Sandığın ne zaman ve kimlerin önünde açıldığı,

Oy pusulalarının kaç tane çıktığı ve seçim defterindeki adların kaç tanesinin karşısına imza veya işaret konulmuş ve kaç adın karşısı boş kalmış olduğu,

Haberin Devamı

Oy pusulalarından kaç tanesi ne sebeple geçer sayılmadığı,

Geçer sayılan oy pusulalarının sınıflanması sonucunda hangi adların en çoktan en aza doğru kaç oy kazandığı (muhtarlık için ayrı, ihtiyar kurulu üyeliği için ayrı)

Muhtarlığa, asıl ve yedek üyeliklere kimlerin ayrıldığı,

Seçimin kanuna aykırı yapıldığı mahalle halkından biri tarafından haber verilir veya ileri sürülürse bunun neden ibaret olduğu, gösterilir.