Gazete Vatan Logo

Muharrem Ödemiş kimdir, istifa mı etti? Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş’in biyografisi: kaç yaşında, nereli?

Muharrem Ödemiş kimdir, istifa mı etti? Altılı masanın aday olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstermesinin ardından ilk istifa haberi geldi. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş, yaptığı bir yazılı açıklamayla istifasını duyurdu. İşte Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş’in biyografisi…

Muharrem Ödemiş kimdir, istifa mı etti? Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş’in biyografisi: kaç yaşında, nereli?

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş, 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstermesinin ardından, "bunun parçası olmak istemiyorum" diyerek istifasını sundu.

MUHARREM ÖDEMİŞ NEDEN İSTİFA ETTİ?

Birçok kez, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazlarını parti genel başkanı Ahmet Davutoğlu'na ilettiğini belirten Ödemiş, istifasına ilişkin "Türkiye’nin yeni dönemi şekillendireceği iddiasıyla açıklanan liderlik namzedini ve bu liderliğin kadro yapısını, büyük bir heyecanla çıkmış olduğumuz siyasi maceramız için bir hayal kırıklığı olduğu gerekçesiyle, son yıllarda yaşadığımız kutuplaştırıcı ve ötekileştirici siyasetin, bir başka versiyonunun, eser miktarda da olsa, öznesi olmak istemediğimi tüm kamuoyuna duyurmak istedim." ifadelerini kullandı. 

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş'in yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

MUHARREM ÖDEMİŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

8 Nisan 1968'de İstanbul Fatih'te doğan Muharrem Ödemiş, ilk-orta ve lise öğrenimini Kadıköy'de tamamlamıştır.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünde Lisans, aynı Üniversite'nin Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabiliminde yüksek lisans, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sivil Toplum Ve Yönetişim Alanında da 2. yüksek lisans eğitimini almıştır. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde öğrenim hayatına devam ediyor.

Birçok Stk'da ve sivil platformlarda üye, yönetici ve başkan olarak görev yapmıştır.

2001 - 2018 arası Adalet Ve Kalkınma Partisinde Mahalle Yönetim Kurulu Üyeliğinden , İlçe Başkanlığına, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı Ve Genel Merkez Delegeliği gibi görevleri mevcuttur.

Eylül 2019'da bu partiden ayrılmıştır.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyeliği Ve Siyasi İşler Başkan yardımcılığı vazifesini sürdürmektedir.

Muharrem Ödemiş Evli Ve 3 Çocuk babasıdır.