Gazete Vatan Logo

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSB'den önemli değişiklik!

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde çok fazla araştırılıyor. MSB'den MSÜ tercihleri ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı. İşte MSÜ Twitter hesabından açıklanan bilgiler...

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSB'den önemli değişiklik!

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. MSÜ ikinci seçim aşamaları nelerdir, ne zaman yapılacak? İşte merak edilen tüm bilgiler...

ÖSYM’nin planlı sınav takviminde değişiklik yapılması nedeni ile 2018 yılı Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılar 21 Haziran 2018 tarihinde yapılacaktır.
Yapılacak olan duyuruda okul türlerine göre MSÜ-2018 sınavı çağrı yapılan en düşük aday puanları (MSÜ-SAY, MSÜ-EA, MSÜ-SÖZ) açıklanacaktır.
2’nci Seçim Aşamaları 02 Temmuz – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı/ANKARA’da icra edilecektir.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI NE ZAMAN?

2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ)’nda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı veya daha yüksek puan alan adayların 2’nci seçim aşamalarına katılımı amacıyla yapılacak çağrı www.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak. Başvurusu kabul edilen adayların icra edilecek olan 2’nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getireceği belgeler www.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Adayların eksik evrak ile gelmeleri durumunda en kısa zamanda evraklarını tamamlamaları sağlanacak, evraklarını istenen zamanda tamamlayamayan adaylar eleneceklerdir.2’inci seçim aşamaları 2 Temmuz – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Bu aşama sağlık raporu bölümü hariç iki gün sürecek. Birinci gün; Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır. Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.