Gazete Vatan Logo

MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ÖSYM tarafından düzenleniyor. Başvurularını yapan 736 bin 894 aday, sınavda 120 soru çözecek. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?

MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?

2024 MSÜ 81 ilde gerçekleşecek. Sınavda adayların karşısına Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan 120 soru çıkacak. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ), 3 Mart Pazar günü saat 10:15'de başlayacak ve 13:00'te sonlanacak. Sınav 165 dakika sürecek.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

2024 yılı MSÜ sınavının sonuçları ise yine ÖSYM tarafından 28 Mart günü erişime açılacak.

MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Haberin Devamı

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

 

MSÜ SINAV SONUÇLARI E-DEVLET NASIL SORGULANIR?

MSÜ sınav sonuçlarını, e-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı