Gazete Vatan Logo

MSB'nin kurduğu geçici köprü ulaşıma açıldı

Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB)  bağlı 8 kişilik uzman ekip, Bartın'da selde yıkılan köprü için geçici köprü kurulumunu tamamladı, yol yeniden trafiğe açıldı.

MSB'nin kurduğu geçici köprü ulaşıma açıldı

Bartın'a bağlı Kozcağız beldesindeki sel felaketinde yıkılan 3 köprü ile ilgili çalışmalar sürüyor. MSB, Şar Boğaz Mahallesi'nde yıkılan köprü için harekete geçti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 8 kişilik uzman istihkam ekibi, dün bölgeye geldi.

Ekipler, 40 metre uzunluğunda ve 4 metre 30 santim genişliğindeki hafif alaşımlı köprünün kurulumunu 6 saatte tamamladı. Geçici köprü dün akşam saatlerinde trafiğe açıldı. Hafif alaşımlı köprü, 11 Ağustos 2021'de Sinop ve Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi sonrasında Sinop Ayancık'ta kurularak bölgedeki ulaşımı sağlamıştı.

TOMA İLE TEMİZLİK YAPILDI

Bartın’da sel sularının çekilmesinin ardından Yalı İskelesi'nin temizliği TOMA’larla yapıldı. Bartın dahil olmak üzere Kocaeli, Bolu ve Karabük’ten gelen TOMA’lardan sıkılan su ile iskelede çamurlu alanlar yıkandı. TOMA’lar kentteki okul bahçelerinde de temizlik çalışmalarında kullanılıyor.