Gazete Vatan Logo

MKYK nedir? MYK açılımı ve üyesi nedir, nasıl olunur? AK Parti MKYK üyeleri listesi belli oldu mu, MKYK listesi kaç kişiden oluşur?

MKYK nedir? MKYK'nın açılımı nedir? AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılıyor. AK Parti 7. Olağan kongresi yapılırken MKYK anlamı, listesi, üyeleri ve açılımı gündemde en çok araştırılan konular arasına girdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağı açıklandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2023 manifestosu olacak” dediği Ak Parti 7. Olağan Kongresi, 24 Mart Çarşamba günü, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. AK Parti MKYK üyeleri kimler? MKYK ne demek? MKYK açılımı nedir? AK Parti MKYK üyeleri kimler, kaç kişiden oluşuyor?

MKYK nedir? MYK açılımı ve üyesi nedir, nasıl olunur? AK Parti MKYK üyeleri listesi belli oldu mu, MKYK listesi kaç kişiden oluşur?

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını belirtti. Bu açıklamanın ardından MKYK’nın ne olduğunu ve ne anlama geldiği araştırılmaya başlandı. AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 vizyonundan ve 2023 manifestosundan bahsetti. Peki, MKYK ne demek? MKYK açılımı nedir? AK Parti MKYK üyeleri kimler?

MKYK NEDİR, AÇILIMI?

MKYK, AK Parti'nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'dur. MYKY açılımı ise Merkez Karar Yönetim Kurulu'dur.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na seçilenler bakan olur ya da başka görevlere atanırsa üyelikleri devam eder ancak MYK üyesi olamaz. Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri parti yönetiminde etkin bir şekilde rol alır.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK için açıklamalarda bulundu;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık önümüzde 2023 var. 2023'e hazır mıyız? 2023'e hamdolsun şimdi bugün yapacağımız tüzük tadilatı ile 50 kişilik bir Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) değil, şimdi 75 kişilik bir MKYK ile yola devam edeceğiz. Ayrıca, yedek diye bir ifade var. O da 35 kişi ama onlar yedek olarak kalmayacak. Onlar da aynen 35 kişi ile beraber çalışacaklar asıl üyeler gibi." dedi.

Haberin Devamı

MKYK ÜYELERİ KAÇ KİŞİDEN OLUŞUR?

MKYK, yeni dönemde 75 kişiden oluşuyor. 2021 MKYK üyeleri henüz belli olmadı.

AK PARTİ MKYK LİSTESİ BELLİ OLDU

AK PARTİ MKYK ÜYELERİ 2020

Genel Başkan
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Genel Başkanvekili
NUMAN KURTULMUŞ
Siyasi ve Hukuki İşler
HAYATİ YAZICI
Teşkilat
ERKAN KANDEMİR
Seçim İşleri
ALİ İHSAN YAVUZ
Tanıtım ve Medya
MAHİR ÜNAL
Dış İlişkiler
EFKAN ALA
Sosyal Politikalar
FATMA BETÜL SAYAN KAYA
Yerel Yönetimler
MEHMET ÖZHASEKİ
Ekonomi İşleri
NURETTİN CANİKLİ
Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı
JÜLİDE SARIEROĞLU
İnsan Hakları
LEYLA ŞAHİN USTA
Mali ve İdari İşler
VEDAT DEMİRÖZ
Çevre Şehir ve Kültür
ÇİĞDEM KARAASLAN
AR-GE
HAMZA DAĞ

Haberin Devamı

Genel Sekreterlik
FATİH ŞAHİN
Parti Sözcüsü
ÖMER ÇELİK
TBMM Grup Başkanı
MEHMET NACİ BOSTANCI
TBMM Grup Başkanvekili
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU
TBMM Grup Başkanvekili
ÖZLEM ZENGİN
TBMM Grup Başkanvekili
BÜLENT TURAN
TBMM Grup Başkanvekili
CAHİT ÖZKAN
TBMM Grup Başkanvekili
MEHMET MUŞ
Kadın Kolları
LÜTFİYE SELVA ÇAM
Gençlik Kolları
AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ

AK PARTİ MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU

RECEP TAYYİP ERDOĞAN, AHMET ARSLAN, AHMET SAMİ CEYLAN, AHMET SORGUN, AHMET TAN, ALİ İHSAN YAVUZ, BÜŞRA PAKER, CEVDET YILMAZ, ÇİĞDEM KARAASLAN, EFKAN ALA, EMİNE ZEYBEK, ERKAN KANDEMİR, EROL KAYA, EYÜP ÖZSOY, FATİH ŞAHİN, FATMA AKSAL, FATMA BETÜL SAYAN KAYA, GÖKÇEN ÖZDOĞAN ENÇ, HACI BAYRAM TÜRKOĞLU, HAMZA DAĞ, HARUN KARACAN, HATİCE KÜBRA ÖZTÜRK GÖKKAYA, HATİCE MERVE TATAR, HAYATİ YAZICI, İBRAHİM HALİL YILDIZ, İFFET POLAT, JÜLİDE SARIEROĞLU, LEYLA ŞAHİN USTA, LÜTFİ ELVAN, MAHİR ÜNAL, MEHMET AKİF KALAYCI, MEHMET ÖZHASEKİ, METİN BULUT, METİN YAVUZ, MURAT BAYBATUR, MUSTAFA ATAŞ, MUSTAFA YEL, MAHMUT ATİLLA KAYA, NUMAN KURTULMUŞ, NURETTİN CANİKLİ, ORHAN MİROĞLU, OSMAN NURİ GÜLAÇAR, ÖMER ÇELİK, ÖZNUR ÇALIK, TUĞBA IŞIK ERCAN, VEDAT DEMİRÖZ, VİLDAN POLAT, YAVUZ SUBAŞI, ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU BAN

Haberin Devamı