Gazete Vatan Logo

Mısır ekmeği nasıl yapılır? Evde mısır ekmeği tarifi yapılışı

Hafta sonu evde sevdiklerinize güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamak ve geleneksel lezzetlerden oluşan bir aile kahvaltısı yapmak istiyorsanız mısır ekmeği tarifini deneyebilirsiniz. Hem kolay yapabileceğiniz hem de lezzetli olan mısır ekmeği tarifi evde olduğumuz bugünlerde kahvaltı sofralarınızın favorisi olacak. Kahvaltıya ne yapsam diyor kolay ekmek tarifi yapılışı arıyorsanız hemen hazırlayabileceğiniz pratik mısır ekmeği tarifini haberimizde bulabilirsiniz. İşte kahvaltıdan önce hemen hazırlayabileceğiniz geleneksel tariflerimizden mısır ekmeği tarifi ve yapılışı…

Mısır ekmeği nasıl yapılır? Evde mısır ekmeği tarifi yapılışı

Evde kalma sürecinde sevdiklerinize güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamak ve hafta sonunu eşsiz bir kahvaltıyla taçlandırmak istiyorsanız geleneksel mısır ekmeği tarifini mutlaka deneyin.

Kahvaltıya ne yapsam diyor ekmek tarifleri arıyorsanız mısır ekmeği tarifi karantina günlerinin kahvaltı favorisi olacak.

Peki, mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte fırının kapınıza gelmesini beklemeden yapabileceğiniz kolay mısır ekmeği tarifi ve yapılışı…

MISIR EKMEĞİ TARİFİ YAPILIŞI

Malzemeler

1 kilogram mısır unu

3 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

Tuz

Yarım su bardağı beyaz un

MISIR EKMEĞİ TARİFİ YAPILIŞI

Hamur yoğurma kabına mısır ununu, yoğurdu, şekeri, sıvı yağı kabartma tozu, tuz ve unu ekleyin. Üzerine 1 su bardağı kaynar suyu ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş yoğurun. Hamurunuz kıvam alınca yağladığınız fırın tepsisine hamurunu boşaltın. Hamuru tepsiye eşit bir şekilde yayın. 190 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra 5 dakika mutlaka dinlendirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Haberin Devamı