Gazete Vatan Logo

Mısır’da gözaltındaki üçüncü Türk!

Emre Gürbüz gözaltında..

El Ezher’e üniversite belgelerini almaya giden ancak göstericilerin arasında kalan Emre Gürbüz gözaltında.

Mısır’da El Ezher Üniversitesi’nde ilahiyat okuyan 19 yaşındaki Emre Gürbüz geçtiğimiz çarşamba gününden beri Kahire’de gözaltında tutuluyor. Marmara Üniversitesi’ne yatay geçiş yapabilmek için gereken belgelerini almaya Kahire’ye giden Emre Gürbüz, 12 öğrenciye 17 yıl hapis cezası verilmesini protesto eden göstericilerin arasında kaldı.

Emre Gürbüz’ün Niğde’de yaşayan babası Ali Gürbüz yaşananları VATAN’a anlattı: “Emre geçtiğimiz yıl çok istediği için El Ezher’de ilahiyat okumaya gitti. 10 ay kaldı. Olaylar başladıktan sonra tatil için Türkiye’e döndü. Gelirken dönüş bileti almıştı, onu iptal ettirdim. Sonra YÖK’ün yatay geçiş için imkan tanıdığını öğrendi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yer buldu. Bunu kaçırmamak için gitmek istedi.”

Ali Gürbüz devam etti: “30 Ekim’de gitti. Aynı sınıfta okuyan Bingöllü arkadaşı Ayetullah’la son belgeyi almaya gitmiş. Alamayınca okulun önünden otobüse binmek istemişler. Göstericiler gelince biri sağa, diğeri sola kaçmış. Emre’nin gittiği yöne göstericiler de gelince polis gözaltına almış.”

İki kişi hâlâ tutuklu

17 Ağustos’ta Müslüman Kardeşler’in sığındığı El Fetih Camii’nde gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan ile ajan ağı kurup yönetmekle suçlanan tekstil işçisi Reşat Öztürk halen Mısır’da tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor.

Haberin Devamı