Gazete Vatan Logo

Milletvekili ‘tehlikeli yolcu’ diye indirildi

AK Parti’den istifa eden milletvekili Muhammed Çetin THY’nin Şikago uçuşunda ‘tehlikeli yolcu’ anonsuyla polis eşliğinde uçaktan indirildi

AK Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin’in Türk Hava Yolları ile yaşadığı sorunlar bitmiyor. Pakistan’a giderken koltuk anlaşmazlığı nedeniyle indirilmeye çalışılan Çetin, bu kez de ABD uçuşunda polis eşliğinde indirildi. Çetin’in twitter hesabından paylaştığı mesajlar ve yakın çevresinin iddiasına göre olay şöyle gelişti:

Türkçe Olimpiyatları’na gidiyordu

Çetin, kendisi gibi AK Parti’den istifa eden Hasan Avni Yıldırım, İdris Bal ve Erdal Kalkan ile birlikte Türkçe olimpiyatları finaline katılmak üzere Şikago uçağından bilet aldı. Ancak Çetin’in bileti upgrade edilmedi ve kendisine arka sırada koltuk verildi. Bu sırada Şikago’ya giden ekipten milletvekili olmayan bir arkadaşı kendi adına aldığı ‘business class’taki yerini Çetin’e verdi. Uçuş öncesi bu durum havaalanı yetkililerine bildirildi ve ‘Kabin amirinin oluru gerekir’ yanıtı alındı. İddiaya göre kabin amirinden onay verdi, Çetin de business class’taki koltuğa oturdu. Ancak kısa süre sonra Çetin’e o koltukta oturamayacağı söylendi. Çetin de yer değişikliğinin bilgi dahilinde yapıldığını belirterek yerinden kalkmayı kabul etmedi. Bunun üzerine uçakta bir yolcunun uçuşu tehlikeye attığı için kalkış yapılmadığı anonsu yapıldı.

Diğer vekiller de indi

Anonsun ardından uçağa binen 2 güvenlik görevlisi Çetin’i kolundan tutarak indirmeye çalıştı. Çetin ve diğer milletvekilleri ‘Milletvekilini böyle tutup çekiştiremezsin’ itirazında bulunurken, uçaktaki güvenlik görevlisi sayısı kısa sürede arttı. Tartışmanın uzaması üzerine Çetin diğer yolcuların mağdur olmaması için kendi iradesiyle uçaktan ayrılma kararı verdi. Diğer milletvekilleri de durumu protesto etmek uçaktan ayrıldı.”

THY ‘upgrade etmeyeceğiz’ demişti

Belli tarih ve parkurlarda ekonomi esnek ücret seviyelerinden bilet alan yolculara ‘Business Class’ uçma fırsatı veren uygulamaya ‘upgrade’ deniliyor. Ancak Çetin daha önce Pakistan uçuşunda sorun yaşayınca THY’den açıklama yapılmış ve “Uçak içinde şirketin aleyhinde konuşarak kurumsal kimliğimizi rencide etmiştir. THY Çetin’i uçuşlarda upgrade etmeme kararı almıştır” denmişti.

Haberin Devamı