Gazete Vatan Logo

MGK toplantısı ne zaman? Milli Güvenlik Kurulu yılın ilk toplantısı saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Milli Güvenlik Kurulu, yılın ilk toplantısı yapılıyor. İsveç'te, Türkiye aleyhinde gerçekleştirilen provokatif eylemler en önemli gündem maddesi olacakken, bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da MGK toplantısında masaya yatırılacak. Peki, MGK toplantısı ne zaman? Milli Güvenlik Kurulu yılın ilk toplantısı saat kaçta, toplantıda hangi konular konuşulacak?

MGK toplantısı ne zaman? Milli Güvenlik Kurulu yılın ilk toplantısı saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), yaklaşık 2 aylık aranın ardından toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de yapılacak toplantıda Ankara-Stockholm ile ilgili gelişmeler, İsveç'te gerçekleştirilen provokasyonlar, İsveç'in NATO'ya üyeliği için atılacak adımlar ana gündem maddesi olacak.

MGK toplantısı ne zaman?

MGK toplantısı 25 Ocak Çarşamba günü yapılacak.

MGK toplantısı konuları

İsveç'te, Türkiye aleyhinde gerçekleştirilen provokatif eylemler toplantının en önemli gündem maddesi olurken, Şam yönetimi ile 11 yıl sonra kurulan ilk resmi temas da diğer önemli konu başlığı olacak.

1 ay önce savunma bakanlarının Moskova'da bir araya gelmesiyle başlatılan Türkiye-Rusya-Suriye 3'lü görüşmelerinde gelinen aşama, yurt içinde ve sınır ötesinde PKK/YPG'ye yönelik sürdürülen terör operasyonları, Yunanistan’ın provokasyonları, ABD'den F-16 tedariki gibi konu başlıkları da ele alınacak gündem konuları arasında yer alıyor.