Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den kritik fırtına ve kar yağışı uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürülüğü yoğun kar yağışı ve fırtına için vatandaşları uyardı. Hafta sonu başlayan kar yağışı tüm yurtta etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı için Trakya'yı, fırtına için ise Ege Bölgesini uyardı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kritik hava durumu uyarısı...

Meteoroloji'den kritik fırtına ve kar yağışı uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kritik kar yağışı ve fırtına uyarısı geldi. Yapılan değerlendirmelere göre Trakya kar yağışı, Ege fırtına için uyarıldı. Fırtına ve kar yağışı esnasında alınabilecek önlemlerin sıralandığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları haberimizde yer alıyor...

Trakya'da Yoğun Kar Yağışlarına Dikkat!

Beklenen Hadise

Kar Yağışı

Beklendiği Yer

Bugün öğleden sonra Trakya'da yeniden başlayacak olan kar yağışlarının, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Yerde mevcut olan kar üzerine yeni ve taze kar olarak 20 cm. ve üzerinde yeni kar beklenmektedir. Kar yağışının etkisini yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Vatandaşların ve ilgililerin başta çatılarda biriken kar ve buz yükü olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

11.01.2017 12:00-12.01.2017 06:00

Hadisenin Şiddeti

Yoğun Kar

Oluşması Muhtemel Riskler

Haberin Devamı

Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar

Buzlanma ve Don Olayından Korunma
Ağır kış şartları, şiddetli kar yağışı, kuvvetli ve hamleli rüzgarlarla birlikte dondurucu hava şartları oluştuğunda Buzlanma ve Don olayları meydana gelir ve Meteoroloji bu durumu uyarı olarak yayımlar. Ayrıca hava sıcaklığının 0 °C nin altına düşmesi sonucu donan yağmur, donan çisenti veya sulu sepken tipi meteorolojik olaylar yollar, caddeler, ağaçlar, binalar ve kablolar (elektrik, telekomünikasyon) üzerinde buz tabakası oluşturmaktadır.
Dışarı Çıkarken
Hava tahmin raporunu öğrenmeyi ihmal etmeyiniz, hava tahmin bültenlerini ve haberleri sürekli izleyin .
Vücudu sıcak tutacak giysiler tercih ediniz. Açık alanlarda uzun süreli kalmamaya özen gösteriniz.
Kayarak düşme tehlikesine karşı dikkatli olunuz.Sarkan elektrik tellerinden uzak durunuz ve dokunmayınız. Sıcaklığın -10 derece ve altında olduğu durumlarda mecbur değilseniz dışarı çıkmayın, seyahat etmeyin.
Araç kullanırken
Aracınızda gerekli ekipmanların bulunduğundan emin olunuz. (Kar lastikleri kullanınız, zincir,çekme halatı vs. bulundurunuz)Aracınızda gerekli ekipmanların bulunduğundan emin olunuz. (Kar lastikleri kullanınız, zincir,çekme halatı vs. bulundurunuz)
Seyahatiniz için planlarınızı gözden geçiriniz, alternatif plan yapabilirsiniz. Seyahatte iseniz yolların ve trafiğin durumu hakkında bilgi almak için Bölge Trafik ile irtibata geçmelisiniz. Aile ve akrabalarınıza yerinizi ve nereye gittiğinizi haber veriniz. Trafikteyseniz özelliklede büyük araç kullanıyorsanız güvenli bir yerde beklemelisiniz. Trafik sınırlamalarına mutlaka uyunuz.
Ege Denizi’inde Fırtına Bekleniyor!
Rüzgarın; Ege Denizi’de yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; 12.01.2017 (Perşembe) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.
Başlama-Bitiş Zamanı
11.01.2017 13:00 - 12.01.2017 10:00 TSİ
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda Aksamalar

Haberin Devamı