Gazete Vatan Logo

Meteoroloji resmen uyardı! Kar devam edecek, hava durumu ise...

İstanbul bu sabaha yağışsız uyandı. Ancak meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre kar yağışı devam edecek. Hava durumu en yüksek 3 dereceyi görecek. Yurdun bazı bölgelerinde yoğun kar yağışı beklenirken bazı illere de çığ uyarısı yapıldı. İşte 15 günlük hava durumu raporu...

Meteoroloji resmen uyardı! Kar devam edecek, hava durumu ise...

Meteoroloji İstanbul'da kar yağışının hangi güne kadar süreceğini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Çanakkale'nin doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzey çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklığın ülke genelinde 2 ila 4 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK TAHMİN:

ANKARA'DA 5 GÜNLÜK TAHMİN:

YOĞUN KAR UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Güneydoğu kesimlerinde ve Batı Karadeniz'de yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: "Güneydoğu kesimlerde görülen kar yağışlarının, bu gece saatlerinden sonra etkisini arttırarak, yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van'ın güneyi ile Siirt'in doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Yer yer kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çarşamba günü Düzce , Karabük , Kastamonu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"
ORTA KARADENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR
Orta Karadeniz'de kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Orta Karadeniz'de rüzgarın yarın ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 kilometre/saat) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 kilometre/saat) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.
5 İLE ÇIĞ UYARISI
Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'ün karla kaplı dik ve eğimli yamaçlarında çığ riski bulunduğu bildirildi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın sabah saatlerine kadar havanın Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli'de parçalı ve çok bulutlu, Bingöl'de ise çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Bölge genelinde sıcaklıkların 2 ile 4 derece arasında azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesinin beklendiği aktarılan açıklamada, gece ve sabah saatlerinde yer yer lokal olarak sis ve pus ile buzlanma ve don görülebileceği kaydedildi.

Açıklamada, bölgede mevcut kar örtüsünün yüksek olduğu dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riski bulunduğu, vatandaşlarla ilgililerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı