Gazete Vatan Logo

Memet Gezer kimdir? Reyhanlı Katliamında talimat verdiği iddia edilen Memet Gezer nereli, kaç yaşında?

Reyhanlı Katliamının planlayıcısı Yusuf Nazik’in ifadelerinde, “saldırının talimatını aldım” dediği, ABD'de tutuklu bulunan uyuşturucu baronu Memet Gezer Türkiye’ye getirildi. Söz konusu gelişmenin ardından Memet Gezer hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Memet Gezer kimdir, nereli, kaç yaşında?

Memet Gezer kimdir? Reyhanlı Katliamında talimat verdiği iddia edilen Memet Gezer nereli, kaç yaşında?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şüphelinin ABD’de bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, Interpol Europol Daire Başkanlığınızca gerekli çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda, ABD’li yetkililer ile temasların ardından sınır dışı edilmesi hususunda mutabık kalındı. ABD'li görevliler refakatinde Türkiye'ye getirilen şüpheli, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince İstanbul Havalimanından teslim alındı. Peki, Memet Gezer kimdir? Reyhanlı Katliamında talimat verdiği iddia edilen Memet Gezer nereli, kaç yaşında?

MEMET GEZER KİMDİR?

9 Mayıs 1967 Antakya doğumlu olan Memet Gezer, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan kırmızı bülten ile uluslararası düzeyde, "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" gibi muhtelif 17 suçtan ise ulusal düzeyde aranmaktaydı.